Дві теплиці збудували в Собківському лісництві

Дві теплиці збудували в Собківському лісництві

Відразу дві нові теплиці збудували в Собківському лісництві Уманського лісгоспу. Обидві для вирощування декоративного посадматеріалу. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаського обласного управління мисливського та лісового господарства.

Як розповідає лісничий Петро Шевчук, одна з них – дерев’яна, де вирощують рослини зі звичайним укоріненням, яка має площу 120 м². Інша, площею у 180 квадратів, з металевим каркасом. Тут укорінення черенків відбувається в контейнерах.

Черенки закладали влітку, тож уже наступної весни їх можна буде переносити до відкритого ґрунту чи реалізовувати споживачам. Всього планують отримати до 50 тисяч укорінених черенків. Серед них ялівці, туї, кипарисовики, різні види ялини та інших популярних на ринку озеленення культур.
Слід зауважити, що нові теплиці мають системи так званого водно-дисперсійного поливу. – Це дозволяє забезпечувати оптимальну вологість і температуру для рослин, – зазначає Петро Шевчук. Окрім того, за словами лісничого, зменшує і виробничі витрати, пов’язані з організацією звичайного поливу. Починаючи від витрат пального для підвозу води і до робочого часу працівників. Адже поливати тепличних «підопічних» потрібно 4–5 разів на день. Нині ж ці проблеми вирішують в автоматичному режимі – все контролює система.

За словами директора Уманського лісгоспу Івана Назаревича, розвиток декоративного напрямку, безумовно, є дуже перспективним. Однак, щоб він був ще й результативним для підприємства, потрібно дбати про якість своєї продукції. І тут не обійтись без нових технологій та інвестицій. Адже в подальшому такі витрати не лише окупляться, а й допоможуть приносити фінансовий результат.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x