Підготовка ґрунту до посіву озимих зернових розпочалась на Драбівщині

Підготовка ґрунту до посіву озимих зернових розпочалась на Драбівщині

Цього року хлібороби Драбівщини зібрали понад 56,6 тис. тонн ранніх зернових та зернобобових культур, зробивши вагомий внесок до загальнообласного короваю. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

На сьогоднішній день господарства розпочали збір пізніх зернових культур. Найбільш активно взялись за збирання пізніх зернових культур сільськогосподарські товариства: Агрофірма «Великий Хутір», «Пальміра», ТОВ «Зернова компанія «Хорс» та інші. Уже зібрано 6,4 тис. тонн соняшнику, при середній урожайності 26,7 ц/га, намолочено 2,7 тис. тонн сої, урожайність якої склала 19 ц/га.

Одночасно зі збиранням врожаю сільськогосподарськими господарствами району проведено підготовку грунту до посіву озимих зернових та технічних культур на площі 12,4 тис. гектарів. Забезпечено зяблевий обробіток грунту на площі 11 тис. гектарів та посіяно озимого ріпаку на площі 99 гектарів, що становить 52 % до плану.

Стан проведення в районі осінньо-польових робіт перебуває на постійному контролі голови районної державної адміністрації Сергія Поволоцького та відповідних структурних підрозділів і служб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x