Черкаські спортсмени ділилися своїми здобутками й проблемами

Черкаські спортсмени ділилися своїми здобутками й проблемами

Про проблеми й досягнення черкаських спортсменів йшлося на чергові прес-конференції, присвяченій Дню фізкультури й спорту. Чемпіони Європи й світу мали змогу поділитися своїми перемогами, розповісти про непростий графік і спосіб життя та озвучити найбільші проблеми. Про це повідомляє власний кореспондент \”Нової Доби\”.

Одна з наймолодших учасниць заходу – Анастасія Сапсай – срібна призерка кубка Європи з дзюдо серед юніорок 2014 р. Дівчина розповіла, як проходили змагання в Угорщині.

– Пощастило здолати представниць Угорщини й Росії. А от сербка виявилася сильнішою. Тож до дому повернулася з другим результатом, – відзначає Настя.

З двома медалями з чемпіонату Європи з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату повернувся Олександр Дорошенко.

– Уже тринадцять років займаюся цим видом спорту, сина теж долучаю. Живу спортом, тож на чемпіонат, що проходив у Великобританії, чекав з особливим нетерпінням. Щасливий, що показав високий результат, – розповідає пан Дмитро. – До речі, там мав нагоду поспілкуватися з російськими спортсменами, які розпитували про нинішню ситуацію в Україні, намагалися висловити свої думки. Та на всі спроби я лише відказував: «Чого ми сюди приїхали? Змагатися чи про політику говорити? Я приїхав перемагати. Проте в кожного своя ціль».

Наймолодший спортсмен Дмитро Майдаков став чемпіоном Європи з боксу серед школярів в Угорщині.

– У півфіналі змагався з господарем змагань, у якого виграв з рахунком 3:0. У фіналі – з росіянином. Було важче, ніж з угорцем, але результат змагань теж 3:0. У збірній України ми отримали 2 командне місце, – розповідає Дмитро.
Дмитро ще школяр, навчається в колегіумі «Берегиня». Щодня після занять поспішає на тренування, тоді додому, щоб хоч до 24.00 встигнути повчити всі уроки.
Черкаські спортсмени ділилися своїми здобутками й проблемами
Черкаські спортсмени ділилися своїми здобутками й проблемами
– На змаганнях з акватлону в Черкасах зайняв друге місце. Хоча тоді вже виступав у статусі чемпіона Європи. Але не встиг відновитися після чемпіонату й недобре себе почував. Тому й такий результат, – ділиться Олексій Сюткін, чемпіон Європи з акватлону 2014 р. в Німеччині. – Перед змаганнями в Черкасах майже щонеділі були старти, змагання відбувалися кожні вихідні в Іспанії, Україні. Цього року чемпіонат Європи з акватлону проходив у Німеччині, у Кельні. – До речі, це вперше я брав участь в акватлоні на чемпіонаті Європи й відразу здобув золото.

Та попри численні досягнення, є в черкаському спорті й чимало труднощів та проблем. Основна з них – це брак фінансування. На змагання спортсмени змушені їздити здебільшого власним коштом, розраховуючи хіба що на підтримку батьків. Адже меценатів знайти дуже важко, а розраховувати на підтримку держави узагалі не доводиться.

Інша проблема – оновлення спортивного інвентарю, ремонт шкіл і стадіонів. І в попередні роки на ці цілі спрямовувалося не так багато грошей з обласного бюджету. Нині ж, коли на Сході країни ведуться бойові дії, з фінансуванням узагалі сутужно.

Вражає й те, що 10 черкаських спортсменів, які за досягнення отримують спеціальну стипендію, змушені сплачувати з неї податки.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x