19-20 вересня черкащани святкуватимуть День міста

19-20 вересня черкащани святкуватимуть День міста

Лейтмотивом цьогорічних іменин міста стане проведення різнопланових патріотично-спортивних заходів. Такий напрямок святкування, насамперед, пов\’язаний із нинішньою суспільно-політичною ситуацією в нашій державі. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

До участі в організації та проведення Дня міста запрошуються всі трудові колективи підприємств, установ і організацій, закладів освіти, культури та спорту, комітети самоорганізації населення, широкі кола активістів громадських організацій Черкас.

Низку заходів, які відбуватимуться на День міста, вже визначено на робочій нараді, що відбулася вчора в департаменті організаційного забезпечення Черкаської міської ради.

Зокрема, у п’ятницю, 18 вересня, в Черкаському художньому музеї заплановано відкриття фотовиставки Олексія Бадера «Майбутнє Черкас». До речі, фотограф – переселенець із зони АТО.

19 вересня для молодшої групи дітей-переселенців на благодійній основі буде проведено екскурсію до Черкаського міського зоопарку, а для школярів середніх та старших класів – поїздку до Національного історико-культурного заповідника «Чигирин».

20 вересня зранку відбудеться загальноміський велопробіг «Єднаємося заради миру».

Бібліотеки міської централізованої бібліотечної системи запрошують любителів чтива на бібліогостини «Бібліотека – світ нових можливостей». Цього ж дня Центральна бібліотека ім. Л. Українки проведе буккросинг «Оpen AIR».

Святкову програму «Студентська гостинність: з любов’ю до рідного міста» готує молодь Черкаського державного технологічного університету.

У дитячому парку буде організовано розважально-ігрову програму «Рідні Черкаси вітають дошкільнята – черкаські хлопчики й дівчата».

Як і на День Незалежності, основна частина заходів відбуватиметься в улюбленому місці відпочинку черкасців та гостей міста – Долині троянд.

Із Замкового узвозу до Долини троянд урочистою ходою на чолі з видатними спортсменами пройдуть близько півтисячі вихованців спортивних шкіл міста.

На головній сцені, встановленій на Долині троянд, о 12.00 відбудеться офіційне відкриття спортивного проекту «Ярмарок спорту – 2014».

Плануються презентація та майстер-класи від дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, показові виступи зі спортивної та художньої гімнастики, бойовий гопак, хореографічні виступи танцювальних колективів міста.

Вихованці комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Вулкан» презентують свої виступи з військово-спортивного багатоборства.

На головній сцені з 17.00 до 17.30 відбудеться привітання та нагородження кращих спортсменів і тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста від представників влади, громадськості та зіркових гостей: Анжеліки Рудницької та олімпійських чемпіонів Олександра Усика і Дениса Беринчика.

Окрасою свята стане проведення патріотичного флешмобу за ініціативи та участі відомого черкасця, танцівника та спортсмена Максима Оробця.

Планується також і показ національного вбрання «Українське завжди в тренді».

Завершить цей день саундчек і виступ гурту «KOZAK SYSTEM» та Анжеліки Рудницької.

21 вересня на площі ТРЦ «Хрещатик – Сіті» планується проведення соціального сімейного заходу від Центру розвитку сім’ї «I’m family».

Низку заходів планують провести у своїх мікрорайонах комітети самоорганізації населення.

Це – поки що не остаточний варіант заходів до Дня міста.

Департамент організаційного забезпечення отримує додаткові звернення та пропозиції та запрошує всіх жителів територіальної громади міста активно долучитися до організації та відзначення Дня народження Черкас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x