«Мозковий штурм» влади і бізнесу на Черкащині

«Мозковий штурм» влади і бізнесу на Черкащині

Нові підходи до написання майбутньої стратегії розвитку області – в дії. Представники влади й бізнесу зустрілися за круглим столом, аби подискутувати стосовно стратегічного бачення розквіту економіки краю. Це обговорення за дорученням голови ОДА ініціювала його перший заступник Наталія Старікова.
Перш ніж розпочати діалог із бізнес-елітою, заступниця обласного очільника окреслила ключові напрямки майбутньої стратегії серед яких підвищення конкурентоспроможності краю, модернізація його економіки, залучення в область інвестицій, прагнення до європейського рівня життя та розбудова ефективної моделі інститутів народовладдя. Утім, каже, у стратегічний документ готові вписати будь-які інші дієві пропозиції.
– Я переконалася на своєму досвіді: чим більше різних точок зору, тим оптимальнішим і виваженішим можна знайти рішення, – зауважила Наталія Володимирівна. – Має бути такий собі командний союз, щоб дійсно змінити те, що вважаємо за потрібне, й дійти до обраного українцями європейського шляху.

Наразі ж, розповів заступник директора департаменту економічного розвитку й торгівлі Роман Карманнік, в ОДА формують експертне коло. Туди увійде щонайменше півтори сотні фахівців.

– Уже в процесі розробки стратегії цих людей буде добровільно поділено у вузько спеціалізовані чи так звані фокус-групи, – зазначив Роман Володимирович. – Хочеться піти таким шляхом, щоб було декілька команд однодумців, а не одна велика, у якій всі будуть займатися всім. Облдержадміністрація лише координуватиме цей процес.

Це вперше влада, громада та бізнес спільними силами взялися розробляти стратегію розвитку. Самі ж підприємці цьому радіють. Так, голова міської профспілкової організації «Солідарність» Ольга Ракова зазначає, що у бізнесу вже є певні напрацювання, з якими вони готові поділитися.
– Зазвичай, ми стукаємо, але нас не чують. Тож дуже добре, що зараз до нас звертаються. Адже у нас є багато зауважень: і до дозвільної системи, і до контролюючих органів, і реєстраційної служби, – сказала вона. – Влада не завжди може все врахувати, тому ми готові підставити своє плече.
Серед озвучених підприємцями ідей – зробити акцент на виробництво. За словами голови регіональної ради підприємців Анатолія Погрібняка, сильною стороною області беззаперечно є її аграрний сектор, тож цим треба скористатися.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

– Ще не так багато років тому овочі й фрукти з Черкащини вживали на півночі африканського континенту, у Японії та Фінляндії, – сказав він. – Тож запровадження переробки продукції, яку нам дає наша черкаська земля, за сучасними вимогами і технологіями, має бути в пріоритеті.
Це була не остання зустріч підприємців із владою у такому форматі. Найближчим часом вони зустрінуться знову й продовжать напрацьовувати ідеї для дієвої Стратегії розвитку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x