Золотонісці розбирали залізничну колію на металобрухт

Золотонісці розбирали залізничну колію на металобрухт

Працівники карного розшуку Золотоніського міського відділу міліції затримали зловмисників, які демонтували залізничну колію. Сума збитків, нанесена державі, встановлюється. Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Про це «Новій Добі» повідомили в СГЗ УМВС України в Черкаській області.

До Золотоніського міського відділу міліції звернувся директор одного із товариства міста з повідомленнями про крадіжку елементів верхньої будови залізничної колії. Оперативники розпочали перевірку.

Працюючи на місці вчинення крадіжок, правоохоронці вилучили речові докази та опитали можливих свідків. Спілкуючись з місцевими жителями, оперативники з’ясували, що вони декілька раз бачили в кущах один і той же автомобіль. Перевіряючи місцеві пункти прийому металобрухту, правоохоронці частково вилучили частини демонтованої залізничної колії та отримали від працівника пункту детальний опис чоловіків, які здавали викрадене майно, проте встановити, хто вони, не вдалося.

Правоохоронці розробили спеціальну операцію по їхньому затриманню: встановивши засідку неподалік місця вчинення кримінального правопорушення та почали чекати. Невдовзі, біля залізничної колії з’явилося двоє чоловіків, які за описом співпадали з розшукуваними, та почали розбирати колію. Правоохоронці не гаячи ні хвилини затримали їх «на гарячому». Зловмисниками виявились 44- та 48–річні жителі одного із сіл району. Спілкуючись зі слідчим, чоловіки розповіли, що крадіжку вчиняли декілька разів. На справу їздили вранці на авто, яке ховали у кущах. Демонтували залізничну колію та складали в мішки. Викрадене на авто відвозили на металобрухт. Виручені кошти витрачали на власні потреби.

Як повідомив начальник Золотоніського міського відділу міліції Станіслав Шинкаренко за даним фактом слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за ознаками частина 1, 2 статті 185 (Крадіжка) та частини 3 статті 15 (Замах на злочин), частини 2 статті 185 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x