На Чигиринщині обговорили підготовку до опалювального сезону

На Чигиринщині обговорили підготовку до опалювального сезону

Нещодавно відбулось засідання районного оперативного штабу з координації робіт щодо своєчасної підготовки об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років, яке провів голова райдержадміністрації Олександр Діскант за участю голови районної ради Петра Литвина. У ході роботи були розглянуті питання про стан готовності всіх об’єктів господарювання району до опалювального сезону 2014-2015 років. Про це «Нову Добу» поінформували в Чигиринській РДА.
Районний очільник зауважив, що питання стану підготовки об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період потребує посиленого контролю та координації дій.

– У зв’язку з напруженою політичною ситуацією в країні Кабінет Міністрів затвердив програму енергозбереження, яка передбачає скорочення використання природного газу в опалювальний період на 30%. Це вимушені заходи економії, реалізація яких дозволить пережити холодні місяці року. Цього року підготовка та проходження всього опалювального сезону буде проходити в особливій ситуації. Кожен керівник несе персональну відповідальність за свої об’єкти, підготовку актів їх перевірки, стан профілактичних робіт по підготовці до опалювального сезону. Необхідно застосувати всі засоби для утеплення систем у підвалах будівель та споруд, вікон та дверей, щоб зберегти тепло, загерметизувати ввідні комунікації в житлових будинках та об’єктах соціальної сфери.

Головний інженер ГП «Чигиринські теплові мережі» Олександр Бондаренко проаналізував стан готовності до опалювального сезону теплового господарства міста. Він зазначив, що по підготовці об’єктів до опалювального сезону проведено наступні роботи: виконано ремонт та ревізію запірної арматури теплової мережі, завершено роботи на теплових мережах, приєднаних до квартальної котельні, підготовлено спецтехніку, доукомплектовано аварійну службу, відремонтовано електротехнічні частини котелень, перевірено технічний стан димоходів котелень, проведено випробування герметичності тепломереж, поінформовано споживачів про порядок підготовки до зимового періоду. На сьогодні проблемним питанням залишається установка котла №2 в центральній котельні.

За інформацією начальника відділу освіти Катерини Невгоденко, з метою своєчасної та якісної підготовки навчальних закладів до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років компетентною комісією було проведено обстеження технічного стану будівель і споруд, зовнішніх інженерних мереж, котелень, підвалів, приямків та відмосток з елементами благоустрою території навчально-виховних закладів району. Триває забезпечення шкільних котелень достатньою кількістю дров. Одним з основних проблемних питань є ремонт покрівлі міської школи № 1.

Керівники медичної галузі району Ігор Огиренко та Олексій Чабан доповіли про підготовку до опалювального сезону медичних закладів району. Згідно з їхніми даних, роботи по підготовці медичних закладів району до осінньо-зимового періоду 2014-2015 років ще тривають.

Детально проаналізували стан підготовки до зимового періоду також начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Лариса Гузніна, директор району електричних мереж Володимир Частов, керівники міських комунальних підприємств Віталій Ключник та Віталій Шпичак, начальник філії «Чигиринський райавтодор» Микола Ткаченко та майстер Чигиринської дільниці по експлуатації газового господарства Валерій Терновський.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x