Змагання пам’яті Ігоря Свідіна пройшли у Черкасах

Змагання пам’яті Ігоря Свідіна пройшли у Черкасах

Рятувальники «відшліфували» специфічні професійні навички під час традиційних змагань. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

Робота рятувальників пов’язана з постійним ризиком для їхнього життя та здоров\’я.

Щодня під час реагування на надзвичайні ситуації пожежно-рятувальні підрозділи працюють у складних, екстремальних умовах. Щільне задимлення, токсичне середовище, висока температура, загроза вибухів та обвалів, обмеженість у пересуванні – це далеко не повний перелік небезпек, які щодня чигають на рятівника. Тому кожному рятувальнику необхідно повсякчас тримати себе «у тонусі». Для підвищення професійної майстерності особового складу та визначення кращих, серед рятувальних підрозділів Черкащини постійно проводяться змагання.

Чергові обласні змагання, цього разу з пожежно-стройової підготовки відбулися 5 вересня на базі Державної пожежно-рятувальної частини №19 по охороні ПАТ «АЗОТ» . Кращих газодимозахисників зібрало також бажання вшанувати пам’ять товариша, Ігоря Свідіна, який багато сил доклав до розвитку цього напрямку підготовки.

У меморіалі, який проводився всьоме, взяли участь 28 команд. За звання кращої газодимозахисної ланки змагалися рятувальники з усіх пожежно-рятувальних підрозділів області, а також їхні майбутні колеги – курсанти Черкаського інституту Пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

«Пожежне багатоборство» складалося з 3-х видів. У ході виконання першої комплексної вправи спортсменів очікував підйом по висувній драбині у вікно 3-го поверху навчальної башти, порятунок потерпілого з висоти за допомогою рятувальної мотузки, а також проведення розвідки в димокамері з пошуком постраждалого і подачею пожежного ствола до осередку умовної пожежі. Другий етап включав у себе оперативне розгортання газодимозахисної ланки від пожежної автоцистерни з подачею 2-х стволів та влученням у мішень, а третій – подолання вогневої смуги психологічної підготовки та залік з теоретичної підготовки.

Усі вправи рятувальники виконували у спеціальному одязі та апаратах захисту дихання, загальна вага такого спорядження складає близько 17 кілограмів, хоча для рятівників це звичне робоче навантаження.

У ході суперництва суддівська бригада визначала індивідуальну майстерність кожного вогнеборця, а також ланки. У випадку чиєїсь помилки суддя нараховував команді додаткові штрафні бали.

У безкомпромісній боротьбі за результатами всіх видів змагань перше загальнокомандне місце виборола команда державної пожежно-рятувальної частини № 3 міста Черкаси, «срібло» вибороли газодимозахисники інституту Пожежної безпеки, а «бронзу» – господарі, державна пожежно-рятувальна частина № 19 по охороні ПАТ «АЗОТ».

Змагання пам’яті Ігоря Свідіна пройшли у Черкасах
Змагання пам’яті Ігоря Свідіна пройшли у Черкасах

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x