Кого оберуть депутатами від Черкащини?

Кого оберуть депутатами від Черкащини?

До виборів у Верховну Раду залишилося півтора місяці. Згідно з останніми результатами соціологічного дослідження від компанії GfK, що було проведене 14—25 серпня, за партію, яку очолить Президент Петро Порошенко, готові проголосувати 16% виборців. На другому місці — Радикальна партія Олега Ляшка з результатом 14%. 13% набирає партія «Батьківщина».7% респондентів готові проголосувати за «Громадянську позицію» Анатолія Гриценка. Партію УДАР Віталія Кличка та «Сильну Україну» Сергія Тігіпка підтримали б по 6% виборців. Не долають п’ятивідсоткового виборчого бар’єра партія «Свобода», проекти, які виникатимуть на базі Партії регіонів, та комуністи.

Це означає, що люстрацію виборами скоріш за все не пройдуть депутати, які пов’язані з областю, але потрапили до Верховної Ради нинішнього скликання за списками: Володимир Олійник (Партія регіонів), Омелян Парубок (КПУ) та Олег Сиротюк («Свобода»). Натомість у парламент за партійними списками, ймовірно, пройдуть народні депутати, які сьогодні орієнтовані на Президента: Микола Томенко, Ірина Геращенко та Віталій Іляшенко.

Більшість черкаських мажоритарників мають усі шанси знову потрапити до парламенту. Про це сьогодні говорять експерти різних рівнів. Така ситуація характерна не лише для Черкащини, але й для всієї Центральної та Західної України. Президент британського експертного фонду Transition Democracy Fund Вільям Фоулер у нещодавньому коментарі агентству УНІАН стверджує, що, за оцінками TDF, по мажоритарних округах про¬йде до 70% діючих депутатів. «У серпні на замовлення однієї міжнародної структури ми проводили глобальний соціологічний зріз по всій Україні. Можу сказати, що лідери більшості мажоритарних округів не змінилися. Особливо це стосується Центральної, Північної і Західної України», — запевняє він.

Також Вільям Фоулер згадує про Черкащину як про найбільш характерний приклад. «В області сім виборчих округів. На п’яти з них, крім одного з округів у місті Черкасах та окрузі з центром в Умані, мають усі шанси пройти діючі депутати. Їхня підтримка нині складає понад 20%, тож вони мають усі можливості наростити її, оскільки час грає на їхньому боці», — переконаний авторитетний британський експерт, структура якого давно працює в Україні.

Місцеві черкаські експерти також поділяють думку щодо високих шансів на перемогу в деяких мажоритарників. «У більшості діючих народних депутатів є всі шанси переобратися», — пише в своїй статті, присвяченій майбутнім виборам, голова Черкаської обласної організації Комітету виборців України Максим Михлик. Експерт, аналізуючи кожен виборчий округ, стверджує, що найвищі шанси на перемогу в черкаських округах мають Геннадій Бобов (округ із центром у Корсуні-Шевченківському), Віктор Тимошенко (округ із центром у Смілі), Валентин Ничипоренко (округ із центром у Жашкові).
Такі результати не є несподіванкою, а скоріше закономірністю. Адже ці народні обранці не покинули свій округ напризволяще й плідно працювали впродовж останніх двох років. Тепер люди можуть оцінити результат цієї роботи й сподіватися на подальшу тісну співпрацю зі своїми народними обранцями.

«Нова доба» вже писала про те, що троє депутатів із нашої області в червні цього року увійшли до авторитетного всеукраїнського рейтингу мажоритарників. У своєму до¬слідженні, яке включало соціологічне та експертне опитування, іноземні та українські експерти проаналізували роботу всіх депутатів-мажоритарників України, окрім депутатів від Донецької, Луганської областей і Криму. За результатом такого комплексного аналізу по всій Україні створено загальний список найкращих діючих депутатів, куди ввійшов 51 народний обранець. Приємно, що серед них є й наші земляки — Геннадій Бобов, Валентин Ничипоренко та Віктор Тимошенко.

Серед причин такої високої підтримки людей експерти називають активну роботу депутатів у своїх округах, яка продовжувалася протягом усього їхнього перебування в Верховній Раді; системне вирішення проблемних питань людей і громад; вчасну й дієву допомогу всім тим, хто її найбільше потребує, а також активну законотворчу роботу, направлену на реформи, що вкрай необхідні Черкаській області, та добросовісне виконання взятих на себе зобов’язань.

Тож сьогодні саме той, хто плідно працював у парламенті й у себе на окрузі, весь час захищав інтереси України й простих людей, і пройде до нового парламенту. Адже люди точно знають, хто допомагає своїй Батьківщині не пустими балачками, а конкретними справами і працює на результат. А цей результат сьогодні в усіх один — перемога у війні й створення шляхом реформ нової України, де кожний громадянин почуватиметься захищено з боку сильної, багатої й успішної держави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x