Вода з Росі – в межах норми якості

Вода з Росі – в межах норми якості

Щоб ситуація залишалася такою безпечною, з верхніх водосховищ періодично попускають воду. Адже літо було спекотним, і рівень кисню у воді знизився.

Про це «Новій Добі» повідомили в Держводагентстві України.

У поточному році в басейні р. Рось водокористувачів забезпечено водними ресурсами відповідно до потреб.
Водосховища та водогосподарські системи в басейні р. Рось працюють згідно з встановленими режимами роботи, підтримуються санітарні витрати води.

З метою підтримання належної якості води на водозаборах питного водопостачання та недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, відповідно до рекомендацій Міжвідомчої комісії проведено весняну промивку Білоцерківського верхнього, Стеблівського і Корсунь-Шевченківського водосховищ питного водопостачання. Сумарний об’єм води для промивок водосховищ склав 3 млн. куб. м води.

Разом з тим, у зв’язку з високими температурами повітря протягом липня-серпня знизилась водність річок басейну р. Рось. З метою запобігання погіршення якості води на водозаборах питного водопостачання з 18 серпня здійснюються санітарно-екологічні попуски з верхніх водосховищ. Для цього встановлено 18 режимів роботи водних об’єктів.
Крім того, проводяться попуски з водних об’єктів, що розташовані на території Житомирської і Вінницької областей на притоках Росі – Роставиці, Білузі, Горіховій.

За результатами спостережень, показники якості води річки Рось на Білоцерківському, Богуславському та Корсунь-Шевченківському питних водозаборах відповідають нормативним значенням. Перевищення зафіксовано за вмістом органічних сполук, що є характерним протягом останніх років. Вміст розчинного кисню знизився, але не нижче нормативних показників.
Водогосподарська ситуація в басейні р. Рось, стан прибережних захисних смуг та гідротехнічних споруд оперативно відслідковується водогосподарськими організаціями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x