Щороку в області кількість хворих з ураженням нирок зростає на 12-15%

Щороку в області кількість хворих з ураженням нирок зростає на 12-15%

Учора, 9 вересня 2014 року відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я , материнства та дитинства. Його провела голова комісії Інна Губенко. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської обласної ради.

У роботі комісії взяли участь перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Анатолій Ситник та його заступник Олег Найдан.

На розгляд було внесено ряд питань, значна частина яких стосувалася вирішення проблем медичної галузі та охорони здоров’я.

Та спочатку члени комісії заслухали інформацію Тетяни Митюк – заступника директора Департаменту фінансів облдержадміністрації щодо внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік.

Як зазначила Тетяна Сергіївна, вони викликані змінами обсягів субвенції з Державного бюджету, в тому числі на вибори народних депутатів України, та перерозподілом видатків розпорядникам коштів. А саме: виділення фінансів на станцію екстреної медичної допомоги для придбання бензину, для лікування хворих з хронічною нирковою недостатністю, ремонт обладнання обласного онкодиспансера, для створення Центру реабілітації учасників АТО в обласному госпіталі для інвалідів.

Певна сума коштів пропонується виділити Департаменту соціального захисту для виплат сім’ям загиблих у зоні АТО, а ще на виконання діючих обласних програм – розвитку інформаційного простору та модернізації теплопостачання тощо.

Активну дискусію викликав проект обласної програми «Надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю» на 2014-2017 роки, який розроблено Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації. З ним присутніх ознайомив заступник директора Департаменту охорони здоров’я Олег Найдан.

Як зазначив Олег Володимирович, ця програма розроблена з метою профілактики і зменшення кількості хворих з вторинним ураженням нирок, поліпшення якості їх життя та реабілітації, запобіганню смертності населення в Черкаській області.

На сьогодні лікування методом гемодіалізу потребують 222 особи. Як засвідчують офіційні дані, кількість таких хворих щороку зростає на 12-15 відсотків. З прийняттям цієї програми вдасться забезпечити стабільне фінансування лікування хворих цієї категорії, значно поліпшити якість послуг, наблизити їх надання до пацієнтів за рахунок відкриття нових філій в ряді районів області та вирішити низку інших проблем.

На завершення своєї роботи члени комісії заслухали стан виконання обласної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2013-2016 роки і про стан виконання рішення обласної ради від 25.12.2009 №31-2/v «Про обласну комплексну програму збереження здоров’я та кадрового потенціалу медичних та фармацевтичних працівників на 2010-2014 роки».

Члени комісії вирішили рекомендувати розглянуті ними питання до порядку денного сесії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x