Черкащина готується до опалювального сезону

Черкащина готується до опалювального сезону

Обласна влада розпочала перевірку стану готовності теплових підприємств Черкащини до опалювального сезону. Про це «Нову Добу» поінформували в прес-службі Черкаської ОДА.

Такі перевірки здійснюються у рамках виконання зобов’язань перед Антикризовим енергетичним штабом, який координує роботу по регіонах в умовах економії природного газу.

Днями перший заступник голови облдержадміністрації Наталія Старікова, заступник начальника управління житлово-комунального господарства ОДА Людмила Зарічна та директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Микола Кушнір побували на місці заміни підприємством теплової мережі.

Заміна проводиться за рахунок освоєння коштів кредиту ЄБРР (Європейський банк реконструкції і розвитку). Нагадаємо, що за результатами підписаної в 2008 році кредитної угоди з ЄБРР, кошти спрямовують на модернізацію «Черкаситеплокомуненерго», а саме заміну газових котлів на енергозберігаючі, ремонт частини міських тепломереж та встановлення у багатоповерхових будинках індивідуальних теплових пунктів. Так, на сьогодні підприємство замінило близько 60 км трубопроводу, встановило когенераційні установки, індивідуальний тепловий пункт та котел, який працює на біопаливі.

Незважаючи на те, що теплові підприємства докладають максимум зусиль для того, аби осінньо-зимовий період для жителів області минув стабільно, Наталія Старікова закликає черкащан дбати про збереження тепла у власних помешканнях. Адже утеплення будинків, заміна вікон, ремонт даху та інші заходи в умовах економії газу забезпечать тепловий комфорт в оселях.

Нагадаємо, що цьогоріч опалювальний сезон розпочнеться 1 листопада.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x