На Дні поля у Деньгах побував посол Бельгії

На Дні поля у Деньгах побував посол Бельгії

Третій рік підряд ТОВ «Гранекс Черкаси», яке очолює бельгієць Том Ван Гоі, що орендує землі у Деньгах, влаштовує День поля. П’ять бельгійських родинних фірм об’єдналися у Belgian Agrarian Technology Group, щоб представити українським аграріям техніку світового рівня. Подивитися на надсучасні новітні сільськогосподарські машини з’їхались аграрії не лише з Черкаської області, а й зі всіх куточків України. Того дня у Деньгах побували і очільники Золотоніського району, керівники сільськогосподарських підприємств Золотоніщини. На полі працювали розкидачі, культиватори, оприскувачі, саджалки. Над нивою літав сучасний безпілотник. Потім Том продемонстрував гостям роботу нової лінії сортування та фасування картоплі та овочів.

Про це «Новій Добі» повідомили в Золотоніській РДА.

Цього року з приватним дружнім візитом День поля відвідав товариш Тома Ван Гоі та голови районної ради Валерія Саранчі посол Королівства Бельгії Люк Якобс. У вітальному слові посол зазначив, що в українців і бельгійців багато спільного, зокрема, любов до картоплі. Саме бельгійці вигадали картоплю-фрі, а батат (солодка картопля) є національним символом Бельгії. Пан Люк переконував, що бельгійці – чудові інвестори. Вони виступають не за конкуренцію, а за співпрацю, тому їх радує розвиток України.

Голова районної ради Валерій Саранча у своєму виступі наголосив, що золотоніська земля дала найкращий урожай. Наш район радий хорошим інвесторам і щедрим інвестиціям. Влада сприятиме бізнесу та допомагатиме всім, хто прагне підняти економіку нашої держави. Валерій Петрович подякував Тому Ван Гої за те, що він фінансово підтримав Збройні сили України. Приємно, що бельгійці на Золотоніщині з кожним роком стають більшими українцями. А в особистій розмові голова районної ради переконував посла королівства Бельгії у тому, що країни Євросоюзу повинні більше підтримувати Україну. Якщо ми разом не зупинимо агресора, то європейські країни стануть наступними жертвами. Це не жарти. Європа повинна це усвідомлювати і підтримувати нас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x