Міндоходівці Черкащини допомагають переселенцям

Міндоходівці Черкащини допомагають переселенцям

Теплий одяг, взуття, шкільна форма, шкільне приладдя – ці речі разом з продуктами харчування, засобами гігієни та ін. предметами повсякденного вжитку зібрали та передали переселенцям державні податкові інспекцій Черкаської області.

Дітлахам треба йти до школи і краще харчуватися. Тож активісти ДПІ у м.Черкасах зібрали та віднесли до міського Центру гостинності канцтовари, шкільну форму, розвиваючі іграшки, продукти харчування тривалого зберігання. А кам’янські і чигиринські податківці передали свій внесок у підготовку до навчання переселенців – школяриків (зошити, щоденники, пенали, книжки) до місцевих адміністрацій.

Про це «Новій Добі» повідомили в ГУ Міндоходів в Черкаській області.

Прості речі – засоби гігієни, засоби догляду за немовлям та дитяче харчування – дуже потребує 25-річна Світлана Коба, яка нещодавно приїхала до Золотоноші із селища Спартак Донецької області. Її синочку Владиславу ще не виповнилось року. Попри життєві негаразди малюк веселий, любить увагу й подарунки. Втім допомогу на дитину мама досі не отримує через складнощі з переоформленням документів. Посильну підтримку надали золотоніські податківці. Дитинці корисне, а мамі – солодощі. «Нехай на цім Ваші негаразди скінчаться. А ми будемо вам допомагати. Сьогодні ж хочеться трішки підсолодити ваше життя», – сказала перший заступник начальника Золотоніської ОДПІ Антоніна Миргородська.
Міндоходівці Черкащини допомагають переселенцям
На протилежному краї області пакет із ласощами й дарунками отримала вдоволена увагою п’ятирічна христинівчанка Христинка. «Я дякую небайдужим до нашого горя. Відчуваючи вашу підтримку, у нас тепер є не тільки надія, але й віра у те, що все буде добре», – сказав батько дівчинки, вимушений переселенець з Горлівки Рафаїл Рахім’янович Ульданов. Разом з Христинкою він радо зустрів делегацію на чолі з першим заступником начальника Христинівської ОДПІ Андрієм Царуком.
Дві родини переселенців, що проживають у Черкаському районі, відвідав начальник державної податкової інспекції району Іван Приблуда.
Міндоходівці Черкащини допомагають переселенцям
Як прокоментував в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Черкаській області Володимир Коломієць, податківці одразу з перших днів підключились до надання допомоги переселенцям зі Сходу та АР Крим. Дуже оперативно спрацювали профспілкові і ветеранські організації служби. «Ми не можемо стояти осторонь. Ми не залишаємо поза увагою тих, хто її наразі найбільше потребує. Це не разова акція, а один із низки ініціативних заходів головного управління в рамках обласної акції «Єдина родина». Звичайно, безсумнівна перевага – наданню допомоги нашим бійцям в зоні АТО. Але ми й надалі робитимемо все необхідне для підтримки переселенців. Усі ми – єдина родина», – підкреслив Володимир Коломієць.

За його словами, наступним кроком головного управління є допомога переселенцям – суб’єктам підприємницької діяльності. «Ці люди мають проблеми не тільки з адаптацією та організацією роботи на новому місці. Виникають труднощі з реєстрацією підприємницької діяльності, власне із здійсненням діяльності, отриманням необхідних для роботи електронних ключів та наданням звітів», – зазначив Володимир Коломієць. Приміром реєстраційна служба в Черкасах проведе реєстраційні дії лише відносно підприємців з Макіївки, служба Лисянського району – з Амвросіївки. А недавнім жителям Горлівки і Костянтинівки для реєстрації треба звертатись у Полтаву.

Володимир Коломієць запевнив, що проблемні питання підприємців з зони АТО головне управління вирішуватиме разом з підприємницькими громадськими організаціями. Водночас для оперативного вирішення проблемних питань оподаткування та підприємницької діяльності переселенцям слід звертатись за номером спеціальної гарячої лінії головного управління Міндоходів в області 33-91-34.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x