Валентина Швець з робочим візитом побувала у селах Уманщини

Валентина Швець з робочим візитом побувала у селах Уманщини

Заступник голови Уманської районної ради Валентина Швець 10 вересня з робочим візитом відвідала села Кочубіївка та Городецьке, де мала зустрічі з очільниками територіальних громад Галиною Долговою та Валентиною Вишнівською, депутатами сільських рад, активом цих населених пунктів, а також поспілкувалася з сільськими мешканцями. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської обласної ради.

Основна тема діалогу – життєдіяльність закладів соціальної сфери та стан їхньої підготовки до зими, благоустрій сільських територій, виконання доручень виборців депутатами районної ради, інше.

У Кочубіївці Валентина Швець спільно із сільським головою Галиною Долговою та директором загальноосвітньої школи Аллою Кисіль відвідала загальноосвітню школу, де ведеться добудова спортзалу. Інвестором цього проекту є керівник ФГ «Агрофірма «Базис», депутат районної ради Володимир Осадчий. Площа забудови – понад 700 кв.м, планується завершити цей сучасний спортивний комплекс у наступному році.

Валентина Іванівна також ознайомилась з ходом будівництва та монтажу нової котельні на твердому паливі із застосуванням сучасних енергозберігаючих технологій.

Сільський голова Галина Долгова відзначила, що ще одним з актуальних питань для села на сьогодні є перекриття даху в дошкільній установі.

– Бюджетних коштів на це не вистачає, тож довелось звертатися до інвесторів. Радію, що не відмовили, – додала Галина Олександрівнаа і висловила сподівання, що вже в найближчий час будівельники приступлять до роботи.

Завершуючи свою робочу поїздку, заступник голови районної ради схвально оцінила роботу Кочубіївської сільської ради і позитивно відзначила дії місцевої влади, що приділяє належну увагу вдосконаленню інфраструктури територіальної громади, поліпшенню стану соціальних установ та зайнятості населення, оскільки на власні очі переконалася – на сільських будівельних об’єктах усі роботи виконують місцеві жителі.

У селі Городецьке Валентина Швець разом із сільським головою Валентиною Вишнівською відвідала новозбудовану за спонсорські кошти сільську бібліотеку. У рамках цього візиту Валентина Іванівна також побувала на будівництві центру дозвілля, ознайомилась з ходом виконання робіт зі встановлення нової водонапірної башні, оглянула стан сільських доріг, нову автобусну зупинку, облаштовану за кошти приватного підприємця Василя Бутила, новозбудований стадіон. Усе це – результат спільної праці влади, місцевих підприємців, громади села та найпотужнішого інвестора – керівника ФГ «Агрофірма «Базис», депутата районної ради Володимира Осадчого, який орендує земельні паї і жителів цього села.

Окрім того, очільник Городецької територіальної громади відзначила, що у сільській раді створено комісію з реагування на надзвичайні ситуації і за спонсорські кошти депутата районної ради Сергія Гнатюка і місцевого підприємця Олександра Петренка закуплено необхідні медикаменти для надання медичної допомоги жителям села в разі надзвичайних ситуацій. Сільський голова наголосила, що у планах місцевої влади – будівництво нової центральної котельні із застосуванням сучасних енергозберігаючих технологій, подальше поліпшення матеріально-технічної бази усіх закладів соціальної сфери, завершення ремонту сільських доріг, будівництво спортивної зали у школі, організація зеленого туризму тощо.

– Враження від робочої поїздки до сіл Городецьке та Кочубіївка в мене в цілому позитивні. Села живуть, розвиваються, люди працюють. Зрозуміло, що ці населені пункти відрізняються від інших сіл району тим, що мають такого дбайливого господаря і потужного інвестора в особі депутата районної ради Володимира Осадчого. Але помітна й конструктивна робота органів місцевого самоврядування, їх керівників, – підбила підсумки свого візиту до сіл району Валентина Швець.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x