День поля відсвяткували на Маньківщині

День поля відсвяткували на Маньківщині

На Маньківщині відсвяткували День поля, організатором якого є Німецький аграрний центр в Україні (НімАЦ). Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської ОДА.

Центр вже більше п’яти років втілює в життя свої проекти у с. Поташ. Цього року захід відвідало понад 600 учасників, зокрема, представники світової аграрної індустрії, фермерських господарств України та жителі району. Почесними гостями свята були Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Доктор Крістоф Вайль, президент Асоціації компаній, які підтримують діяльність НімАЦ, Доктор Вольфганг Фокк та представник Міністерства Аграрної політики і продовольства Тарас Кузьмич.

Крістоф Вайль, вітаючи присутніх, зауважив, що відзначення Дня поля, незважаючи на складну ситуацію в державі, є хорошим знаком і кроком до Європи, а обмін досвідом між учасниками заходу сприятиме впровадженню нових агротехнологій в сільському господарстві України. Також іноземний гість побажав успіхів та миру вільній демократичній країні.

Німецький аграрний центр в Україні не вперше презентує програму Дня поля. Вже кілька років на Маньківщині розташована навчально-виробнича база центру. Тут німецькі спеціалісти відкрили виробничу майстерню площею понад 300 кв. м. і виставковий зал на 1000 кв. м, орендують земельні ділянки і проводять подібні масові заходи. Для них цей захід – найголовніша подія року.

Наразі аграрний центр пропонує в Україні нову концепцію підвищення професійної кваліфікації спеціалістів сільськогосподарських підприємств (керівники, агрономи, механізатори, зоотехніки). У цьому напрямі для студентів та викладачів аграрних навчальних закладів проводяться семінари, на яких розглядаються всі нюанси сучасних технологічних процесів, вивчаються конструкторські особливості та принцип роботи новітніх сільськогосподарських машин. Практичні заняття проводяться на дослідному полі НімАЦ.

Нагадаємо, що засновником німецького проекту (НімАЦ) є «Асоціація подальшого розвитку сучасних cільськогосподарських методів та технологій в Україні (АМТU)», яка наразі підтримує діяльність НімАЦ. Президент Асоціації Доктор Вольфганг Фокк у ході заходу зазначив:

– До нашої Асоціації входять всесвітньо відомі компанії, що працюють в Україні: AMAZONE, Cheminova, ClAAS, KWS, LEMKEN, Josera, HORSCH, Holmer, Rauch, Riela, Norika, Strube, Stefes та інші. На жаль, лише за підтримки компаній – членів Асоціації, німецький аграрний центр не може повною мірою досягти поставленої мети. Тому нам також допомагає Міністерство продовольства, сільського господарства та захисту прав споживачів Німеччини, університет Хоенхайм, компанія «ADT Проект», навчальний центр DEULA. Всіх їх об\’єднує одна мета – розвивати та підтримувати стабільний і успішний аграрний сектор України, підвищувати кваліфікацію працівників українських підприємств. Такі щорічні, традиційні Дні поля є важливішою подією року для Німецького аграрного центру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x