Один з новообраних депутатів обласної ради воює в зоні АТО

Один з новообраних депутатів обласної ради воює в зоні АТО

Сьогодні, 12 вересня 2014 року розпочала роботу чергова тридцять четверта сесія обласної ради. ЇЇ відкрила голова обласної ради Валентина Коваленко.

Депутати на початку вшанували хвилиною мовчання загиблих в зоні АТО. Потім присутні привітали новообраних депутатів обласної ради по виборчих округах №44 (центр – м. Золотоноша) і №45 (центр – м. Канів) Олександра Ложкова і Анатолія Чупилку, який, до речі, нині перебуває на захисті наших рубежів у зоні АТО. Про це «Нова Доба» дізналася в обласній раді.

У відведений згідно з регламентом час окремі депутати висловили ряд заяв і звернень. Скористалися такою можливістю Анатолій Бондаренко, Валентин Хижняк, Михайло Мушієк, Віктор Роєнко, Віталій Полях, Любов Майборода.

Присутні з увагою вислухали звернення заступника начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Артура Короля, який розповів про дії прикордонників та принагідно вручив Грамоту міському голові м. Сміла Вадиму Решетняку за надання ним благодійної допомоги військовим на сході України, а також голови Координаційного центру допомоги українській армії Оксани Циганок, яка висловила подяку черкащанам за їхній внесок у справу боротьби з сепаратистами та захисту незалежності і цілісності нашої держави.

Розглядаючи питання порядку денного, депутати спочатку внесли зміни до обласної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки, що пропонуються задля посилення уваги до потреб громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції.

Питання щодо внесення змін до програми фінансування розробки регіональної програми модернізації комунальної теплоенергетики Черкаської області на 2010-2014 роки викликало певну дискусію.

Перший заступник начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Людмила Зарічна переконувала, що, виходячи з вимог уряду щодо скорочення споживання газу на 30 відсотків, необхідно скорегувати програму. Щоб мати обґрунтовані підстави для модернізації котлів та обладнання, інших об’єктів необхідно провести експертизу і отримати висновки трьох наукових інстанцій: Інституту теплофізики, Інституту промислової екології та Інституту газу. Без їхніх висновків не можна рухатися далі. Без цього не можна буде модернізувати теплопостачальні підприємства, на що держава вже передбачила певне фінансування. Освоєння цих коштів дозволить досягти значної економії і в майбутньому.

Змінами передбачалося спрямувати на корегування програми і отримання висновків 119 тис грн. Депутати підтримали такі зміни і проголосували за відповідне рішення.

У ході роботи, депутати розглянули та ухвалили зміни до рішення про встановлення обласних персональних стипендій, необхідність яких виникла у зв’язку зі змінами в складі комісії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x