Депутати облради ухвалили зміни до бюджету

Депутати облради ухвалили зміни до бюджету

У ході засідання чергової тридцять четвертої сесії обласної ради чи не найдискусійнішим стало обговорення та голосування депутатами проекту рішення обласної ради «Про внесення змін до рішення обласної ради від 30.01.2014 №28-1/VІ «Про обласний бюджет на 2014 рік». Про це \”Новій Добі\” повідомили в обласній раді.

Доповідаючи з цього питання директор департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко зауважила, що зміни до бюджету викликані змінами у частині міжбюджетних трансферів з державного й місцевих бюджетів, необхідністю перерозподілу призначень по головних розпорядниках коштів. Крім основних змін, в ході обговорення проекту змін до бюджету виникали додаткові пропозиції, що були включені до проекту рішення та про які директором департаменту фінансів поінформовано окремо.
«З метою соціального захисту громадян, що з різних причин постраждали внаслідок подій на сході України, поліпшення медичного забезпечення населення області, та з урахуванням необхідності вирішення інших проблемних питань головних розпорядників коштів, проведено перерозподіл затверджених в бюджеті видатків, у тому числі і за рахунок їх економії за 8 місяців, з метою найефективнішого їх використання», – відзначила Наталія Миколаївна у ході інформування про основні зміни.

У частині міжбюджетних трансферів збільшено обсяг субвенції з державного бюджету місцевим на погашення заборгованості з різниці в комунальних тарифах на 1,5 млн. грн. субвенція буде розподілена між районами області у обсягах укладених договорів про організацію взаєморозрахунків. Ще з державного бюджету виділено субвенцію на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних і міських голів у сумі 441,5 тис. грн. Крім того, Урядом виділено області 14,6 млн. грн. нової субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, яка має спрямовуватися на здійснення заходів з енергозбереження щодо заміщення споживання природного газу у сфері теплопостачання, а з Черкаського міського бюджету передається обласному 400 тис. грн. субвенції на реконструкцію поліклініки під перинатальний центр.

У частині перерозподілу затверджених видатків обласного бюджету доповідач зауважила, що кошти «спрямовано на підсилення соціальної складової обласного бюджету в галузі охорони здоров’я, соціального захисту, освіти». Зокрема, по Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації перерозподілені кошти у сумі 9,1 млн. грн. спрямовуються на забезпечення пальним станцій екстреної медичної допомоги; лікування хворих на ниркову недостатність методом гемодіалізу в обласній лікарні та хворих на хронічну мієлоїдну лейкемію; придбання електрокардіостимуляторів та витратних матеріалів для обласного кардіологічного центру; створення Центру реабілітації учасників АТО на базі обласного госпіталю для інвалідів війни та надання їм, у разі необхідності, безкоштовної медичної допомоги на лікування тощо. Крім того, бюджетам міст та районів виділяється 3 млн. грн. субвенції на соціально-економічний розвиток в галузі охорони здоров’я.

Департаменту соціального захисту облдержадміністрації виділено 950 тис. грн. для надання субвенції місцевим бюджетам на виплату допомоги у сумі 50 тис. грн. сім’ям загиблих в ході антитерористичної операції.

– Всього на ці цілі виділено 1 650 тис. грн., допомогу має отримати 33 сім\’ї, – зауважила Наталія Кравченко.
Крім того, по Департаменту освіти і науки облдержадміністрації перерозподілено 465,2 тис. грн. для надання субвенції бюджетам міст обласного значення на забезпечення харчування дітей, які переміщаються з території АТО, у навчальних закладах області та 78,2 тис. грн. – на виплату обласних стипендій переможцям Всеукраїнських учнівських олімпіад конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук.

Змінами також передбачено збільшення призначень на виконання окремих обласних програм тощо.

Лише втретє повертаючись до голосування за пропозицією голови обласної ради Валентини Коваленко та ряду депутатів, були схвалені зміни до бюджету.

Після перерви, враховуючи недостатню кількість депутатів у залі, Валентина Коваленко оголосила, що друге пленарне засідання тридцять четвертої сесії обласної ради відбудеться 19 вересня 2014 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x