Маньківчани відправили на Схід п’ять машин з допомогою

Маньківчани відправили на Схід п’ять машин з допомогою

Від обороноздатності українських Збройних Сил нині залежить цілісність та саме існування нашої держави. Розуміючи це, спільнота Маньківщини активно долучилася до збору спорядження, медикаментів, харчування нашим військовим та адресної доставки необхідного безпосередньо в зону АТО. Уже вшосте волонтери з Маньківського району доправили на Схід, а точніше до міст Щастя, Кремінна та селища Містки, вантаж гуманітарної допомоги та кошти, зібрані для підтримки наших земляків, бійців, що захищають Батьківщину. Про це «Нова Доба» дізналася в Маньківській РДА.

Серед центрів волонтерства в районі є громадська організація самооборони, Ліга приватних власників та приватних підприємців, «Благодійний фонд розвитку Маньківського району». Усього на допомогу військовим у зоні АТО Маньківщина зібрала понад 400 тис грн. Окрім того, протягом травня-серпня цього року район відправив у зону АТО 65 тонн гуманітарної допомоги.
Ось і днями місцеві активісти п’ятьма транспортними засобами доправили підопічним військовим чергову партію провізії, медикаментів, перев’язувальних матеріалів, солодощів, бутильованої води, елементів обмундирування.

Як і раніше багато краян долучилися до збору продовольства, засобів гігієни та теплих речей. Та цього разу на Схід вирушив ще й надзвичайний вантаж, відправниками якого стали найменші жителі Маньківщини – піонери дитячого волонтерського руху в районі. Вони не відають, що таке НАТО і Євросоюз, хто такі ДНР чи ЛНР, проте чітко усвідомили, що десь там, за багато кілометрів від них, гинуть такі ж школярі, малюки, їхні сім’ї. Тому дітки з Маньківки, Буків, Дзензенлівки, Нестерівки, Багви, Чорної Кам’янки та Юрполя підготували для наших героїв листи і малюнки, а також долучилися до збору продуктів харчування.
Вихованці ж Маньківських дошкільних навчальних закладів «Золотий ключик» і «Росинка» власноруч виготовили Прапор України. Символічний стяг – блакитні та жовті відбитки дитячих долоньок на білому полотні – зворушив загартованих бійців, кожен з яких удома залишив дітей чи онуків. Ліпшого стимулу для підняття бойового духу, як запевнили військовослужбовці, годі й шукати.
Серед листів також були й молитви, передані жінками Маньківки з надією, що Всевишній захистить українських синів. Така підтримка є надзвичайно важливою, адже не хлібом єдиним живе людина. Розуміння того, що є заради кого боротися, кого захищати додає сили під час безжальних обстрілів. Тому військові дякували юним українцям, підприємцям, фермерам, керівникам підприємств і організацій – учасникам волонтерського руху, водіям, що доставляли вантаж, за матеріальну й моральну підтримку

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x