В області очікується поступове похолодання

В області очікується поступове похолодання

У минулі вихідні на Черкащині спостерігалися комфортні, як для осені, погодні умови. Середній добовий температурний фон становив +17–+18°, що на 3–4° вище кліматичної норми на цей час. Максимальна температура вдень була +26–+28°, мінімальна вночі +8–+11°. Таку погоду визначали антициклони, що сформувалися у теплій повітряній масі, про це повідомив начальник Черкаського обласного центру із гідрометеорології Віталій Постригань, пише «Нова Доба».

Погода, що утримується останнім часом, сприяє проведенню польових робіт та підготовці аграріїв до осінньо-зимового періоду. Але загальний недобір опадів, який триває ще з липня, призвів до висушування верхніх шарів грунту в західних та окремих центральних районах області. Це ускладнює підготовку площ під сівбу озимини, збирання врожаю цукрових буряків. Тому необхідно проводити заходи зі збереження вологи у ґрунті.

Внаслідок посушливих умов, в області продовжує утримуватися надзвичайний клас пожежної небезпеки в лісах і на полях. Тому слід уникати відкритого вогню на природі, не допускати спалювання стерні та пожнивних решток.
За прогнозом, на цьому тижні через північно-східні вітри, які виникли внаслідок протидії Скандинавського антициклону і циклону над Баренцевим морем на Черкащині очікується поступове похолодання. Температурний фон наблизиться до кліматичних показників осені на цей час (13–14°). Денна температура буде в межах 17–22°, вночі – 5–10°, із поступовим зниженням. На дощі можна сподіватися лише на наступному тижні.

Літо закінчилося, хоча ще можна очікувати на періоди «повернення тепла», так зване «Бабине літо» наприкінці вересня та в жовтні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x