Любов – найкращий антидепресант

Любов – найкращий антидепресант

У тому, що стосується дітей, практичні рекомендації нерідко «працюють» зовсім не так, як цього хочеться дорослим. Навіть ті поради, які безвідмовно допомогли в 99 випадках, можуть призвести до абсолютно неочікуваного результату із сотою дитиною. Утім, існує один універсальний і безвідмовний спосіб допомогти школяру в будь-яких ситуаціях його насиченого подіями й відчуттями життя. Секрет простий: потрібно любити свою дитину й давати їй відчувати вашу турботу й підтримку.

Любов і турбота про дитину – найкращі антидепресанти. У тій ситуації, в якій зараз опинився школяр, важливо, щоб самі батьки, оточивши дитину любов’ю і турботою, випромінювали спокій і впевненість у тому, що все буде добре. Постарайтеся протягом першого місяця навчання відмовитися від відвідування гуртків та секцій, які стануть додатковим навантаженням для школяра. Пам’ятайте: дитина, оточена теплотою і турботою сімейного вогнища, може впоратися з будь-якими труднощами.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Створіть навколо школяра атмосферу, яку психологи називають «ситуація успіху». Зустрічаючи дитину після школи, перші 2 – 3 тижні намагайтеся акцентувати увагу не на її помилках, а на досягненнях, які вона здобула за цей час, якими б мізерними насправді вони не були. Не питайте про те, які оцінки отримав школяр. Поговоріть про нові знання, враження, однокласників, вчителів, словом, все те, що в перші тижні найбільше вражає і хвилює дитину. Поступово звертайте увагу на оцінки як на результат навчання.

Любити – не значить дозволяти все. Навіть найслухняніша дитина не встоїть перед спокусою скористатися добротою і слабкістю батьків. Інколи ми дивимося на це крізь пальці й робимо вигляд, що не помічаємо, коли маленький хитрун переходить межу. Але це якраз той випадок, коли подібні дії можуть йому лише зашкодити. Ви повинні дати зрозуміти дитині, що готові підтримати її і допомогти виконати завдання, а не зробити його за неї. Не можна також відступати від режиму дня і замінювати вечірню прогулянку на перегляд мультфільму тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x