Панахиду за земляком відслужили в Драбівці на Корсунщині

Панахиду за земляком відслужили в Драбівці на Корсунщині

8 вересня у шпиталі Львова від ран, отриманих на полі бою, помер 24-річний сержант Євген Добровик. Він служив за контрактом у 8-му окремому полку спецпризначення Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Важке поранення хлопець отримав 4 вересня на Луганщині. Врятувати молоде життя намагалися львівські лікарі, та кілька днів потому серце Євгена перестало битися. Прощання із загиблим воїном та поховання відбулися 10 вересня на Хмельниччині у Дунаївцях, де він народився і виріс. А на Корсунщині, у селі Драбівка, звідки родом його мама, того сумного дня також відбувся поминальний захід.

Повідомляє Галина Добровольська-Погребляк.

Річ у тім, що Євген Добровик кілька років мешкав у цьому селі у своєї бабусі. Навчався в старших класах у Драбівській школі, де про нього залишилася дуже добра пам\’ять, а звістку про його смерть сприйняли як повідомлення про загибель рідного.
«Прізвище Добровик – від слова добро. І тим добром завжди світився його погляд, такий відкритий і щирий. Такими ж були і вчинки. Дуже хороша була дитина,» – такими спогадами поділилася з радіо «На хвилі Корсуня» Драбівський сільський голова Ольга Ремех. Вона розповіла, що Євген навчався в Драбівському НВК в 10 та 11 класах, а по закінченню школи повернувся на батьківщину та вступив до Подільського державного аграрно-технічного університету, там здобував освіту за напрямком «Фінанси і кредит». Але в 2011 році пішов на службу в армію за контрактом. Під час служби продовжував навчання заочно для отримання повної вищої освіти. З початком подій на сході України разом з полком відбув в зону АТО для виконання завдання…
У день похорону Євгена Добровика у Драбівській школі зібралися його одноклассники та вчителі і вирішили створити меморіальну дошку в пам\’ять про кращого з своїх випускників. Аби зафіксувати назавжди подвиг простого українського хлопця, котрий заради миру на рідній землі пожертвував найдорожчим – власним життям.

На фото – похорон Євгена Добровика на Хмельниччині.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x