Секретарі сільських та селищних рад області підвищують кваліфікацію

Секретарі сільських та селищних рад області підвищують кваліфікацію

15–19 вересня 2014 року в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проходить семінар підвищення кваліфікації секретарів сільських, селищних рад за професійною програмою посадових осіб органів місцевого самоврядування, присвячений питанням адаптації системи регіонального управління до сталих європейських традицій демократичного управління, посилення ролі самоврядних структур та іншим актуальним питанням. Головна мета семінару – надати знання, вміння та сформувати практичні навички необхідні зазначеній категорії працівників для виконання функціональних обов’язків та забезпечення ефективного управління територіальною громадою. «Новій Добі» повідомили про це в обласній раді.

Відповідно до навчальної програми секретарі сільських, селищних рад обговорять основні завдання місцевого самоврядування у реалізації адміністративної реформи; зміни до Конституції щодо децентралізація влади та посилення ролі місцевого самоврядування; правові аспекти управління державним та комунальним майном; особливості відчуження об’єктів права державної та комунальної власності; особливості ведення погосподарського обліку в сільських, селищних радах; основні засади кадрової політики та роботи із зверненнями громадян в органах місцевого самоврядування; повноваження органів місцевого самоврядування у сфері регулювання земельних відносин та охорони довкілля тощо.

У рамках семінару запланована тематична зустріч, під час якої секретарі місцевих рад ознайомляться із досвідом організації роботи обласної ради, практикою організаційної роботи представницького органу місцевого самоврядування, роботою постійних та інших комісій місцевих рад. Крім того, в ході семінару заплановані практичні заняття з питань запобігання та протидії проявам корупції в органах місцевого самоврядування.

Загальна складова семінару містить модулі з психологічних аспектів ділового спілкування та культури управлінської діяльності; інтеграційних процесів України у світовий інтеграційний простір; ділової української мови.

До реалізації програми семінару залучені керівники структурних підрозділів обласної ради, облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та викладачі вищих навчальних закладів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x