На Монастирищині чоловік обікрав свого давнього знайомого

На Монастирищині чоловік обікрав свого давнього знайомого

Завітавши до давнього знайомого додому, чоловік вкрав у нього 800 гривень. Зловмисника затримано, він дає покази. Слідчі кваліфікують його дії статтею 185 Кримінального кодексу України. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Монастирищенського районного відділу міліції звернувся 58-річний місцевий житель та повідомив про крадіжку коштів. На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу.

Працівники міліції оглянули місце події, проте жодних слідів проникнення у будинку не було виявлено, атож правоохоронці дійшли до висновку, що до вчинення кримінального правопорушення причетний хтось із родичів чи знайомих господарів. При спілкуванні з матір’ю потерпілого вона повідомила, що напередодні пізно у вечері до їх оселі завітав невідомий чоловік, який представився давнім товаришем її сина, проте, побачивши, що господар відпочиває, він пішов.

Отримавши опис чоловіка, правоохоронці вирішили перевірити дану інформацію та розпочали оперативно-розшукові заходи. Переглядаючи відеоряд, правоохоронці помітили чоловіка, що був схожий за описом на зловмисника. Встановивши місце проживання 41-річного підозрюваного, міліціонери завітали до його оселі.

Проте чоловіка вдома не було. Сусіди розповіли правоохоронцям, що не бачили його вже декілька днів. Також зі слів місцевих жителів було встановлено, що нещодавно в крамниці він купував продукти харчування на чималеньку суму. Правоохоронці розуміли, що чоловік, напевно, десь переховується, атож вирішили оглянути відлюдні місця села та пустуючи будинки. І ось рухаючись однією із вулиць, оперативники запримітили підозрювану особу. Чоловік, побачивши людей у формі подався навтьоки, але його наздогнали та затримали.

При спілкуванні зі слідчим затриманий пояснив, що ввечері приїхав в Монастирище у справах, а заночувати вирішив у свого давнього знайомого, якого уже декілька років не бачив. Двері оселі відчинила його мати та пояснила, що син відпочиває, але все ж таки запросила до хати. Після спроби розбудити знайомого він побачив на столі кошти, які швидко поклав до кишені і пішов.

Як повідомив начальник Монастирищенського районного відділу міліції Володимир Яровий за цим фактом слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або виправних робіт до двох років, або позбавлення волі до трьох років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x