В області визначено 12 спортсменів-стипендіатів

В області визначено 12 спортсменів-стипендіатів

Хто з обласних спортсменів – переможців поважних турнірів, гідний отримувати обласну стипендію у якості стимулювання вищих спортивних досягнень? Якій механізм відбору кандидатів на матеріальне заохочення? Це вирішувала 17 вересня комісія з проведення конкурсу на здобуття стипендії перспективним спортсменам області при управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Участь у засіданні взяв заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль.

Стипендія запроваджена з 2012 року для 12 осіб, зокрема двох інвалідів, у розміні 2 000 грн щомісяця. Претендентами на цю фінансову підтримку можуть бути члени та кандидати у члени національних збірних команд України олімпійських видів спорту, а також спортсмени, які перебувають у резерві таких команд. Обов’язковою умовою для одержання стипендії є здобуття призового місця в чемпіонатах України, світу, Європи, етапах Кубку світу, Олімпійських, Параолімпійських та Дефолімпійських іграх. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі ОДА.
Видатних спортсменів на Черкащині не бракує, проте, чи продовжують вони тренуватися та показувати високі результати? Є в області випадок, коли один зі стипендіатів виїхав у іншу державу й почав виступати за приватні клуби. Тому комісія виступила з пропозицією внести в п. 5 Положення про призначення стипендії перспективним спортсменам доповнення про необхідність щомісяця до 20 числа подавати звіти про досягнення спортсмена та участь у тренувальних зборах.

– У нас має бути можливість щомісячного моніторингу, щоб відслідковувати спортивне життя кожного стипендіата, – зазначив начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський. – Неподання звітів або зниження рейтингових показників спортсмена слід вважати підставою для виключення з числа отримувачів стипендії та підбору на його місце іншої кандидатури. Адже стипендія є стимулом на подальшу працю людини для збільшення спортивного престижу області.

За рішенням комісії, зі складу стипендіатів виведено тенісиста Ярослава Жмуденко та легкоатлетку Олену Холошу, на їх місця зараховані важкоатлет Дмитро Буняк та легкоатлетка Ірина Ніколаєва.
– Рішення вступить у силу наступного кварталу, – повідомив Віталій Коваль.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x