Голова облради з представниками фірми, яка будувала музей Шевченка в Мошнах

Голова облради з представниками фірми, яка будувала музей Шевченка в Мошнах

Сьогодні 18 вересня відбулася зустріч голови обласної ради із представниками фірми-підрядника, яка виконувала будівельні роботи в музеї Тараса Шевченка в с.Мошни Черкаського району. Під час зустрічі обговорили ситуацію, яка склалася із тим, що нині руйнується дах музейної споруди, та шляхи вирішення цієї проблеми. «Новій Добі» повідомили про це в Черкаській обласній раді.

Підрядні роботи з реконструкції старовинної хати і створення на її основі музею виконувало львівське ТЗОВ «Візерунок». Директор фірми Михайло Судок та заступник директора Володимир Стебелько визнали, що деякі будівельні роботи, зокрема, і перекриття даху, були виконані не належним чином, і пояснили, чому.

За їхніми словами, кошторис будівництва становив 2 мільйони 400 тисяч гривень. Гроші мав виділити інвестор, зрештою, було виділено 700 тисяч гривень. За словами керівників фірми-підрядника, тодішня влада тиснула на них, змушуючи виконувати наперед роботи, за які ще не було заплачено, і робити все поспіхом – замість запланованих 5 місяців будівництво завершили за 3 місяці. Роботи виконувалися у зимовий час, коли погодні умови були невідповідні, аби тільки встигнути до 7 січня 2014 року.

Дах будівлі музею, який нині розлазиться, по проекту мав перекриватися залізною бляхою, та згодом, для більшої автентичності, було вирішено зробити його з соломи. Її знайти не вдалося, тож вирішили перекрити його очеретом. Якісного матеріалу в короткі терміни теж не змогли знайти, тож очерет для даху косили у Мошнах і на Смілянщині. Зрештою, основне завдання – відкрити музей у вказані терміни, підрядники виконали. Кажуть, що сподівалися, що пізніше роботи будуть дофінансовані, й усі огріхи вдасться привести до ладу. Та цього не сталося. Натомість, будівельники ще й залишилися у збитках на суму понад 160 тисяч гривень.

Під час бесіди підрядники погодилися завершити роботи з будівництва та реконструкції музею у Мошнах. Вони мають надати голові обласної ради інформацію про те, скільки коштів ще необхідно для завершення робіт. Потім будуть вестися перемовини з інвестором щодо того, щоб він дофінансував будівельні роботи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x