Уманчанин украв 5 тис грн і куртку

Уманчанин украв 5 тис грн і куртку

Проводячи ремонтні роботи в помешканні потерпілого, робітник вислідив куди господар кладе кошти та викрав їх. Наступного дня оперативники затримали зловмисника. За скоєне йому загрожує до шести років ув’язнення. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі СЗГ УМВС України в Черкаській області.
До чергової частини Уманського міськвідділу міліції з повідомленням про крадіжку звернувся 45-річний місцевий житель. Чоловік розповів правоохоронцям, що на момент його відсутності за місцем проживання з будинку зникли гроші в сумі 5 000 гривень і зимова куртка.

Потерпілий вказав, що коли повернувся додому то нічого підозрілого не помітив. Двері, як завжди були зачинені на замок і обстановка залишалась не порушеною, зникли лише деякі речі та гроші. Однією із версій правоохоронців була такою, що крадіжку міг скоїти хтось із знайомих. Власник оселі згадав, що декілька днів тому в нього працював молодий чоловік, який виконував ремонтні роботи в будинку. Він міг знати, де господар залишає ключі на момент своєї відсутності і добре знав, що де знаходиться. Отримана інформація зацікавила оперативників і вони негайно взялися її перевіряти.

Встановивши, що підозрюваним виявився 22-річний непрацюючий, раніше судимий місцевий житель, правоохоронці направились до його оселі. За місцем проживання молодика не виявилось, а від сусідів оперативники дізналися, що він рідко з’являється вдома та веде бродяжний спосіб життя. Дізнавшись про можливі місця, де підозрюваний часто з’являється, правоохоронці почали їх перевіряти. Пошуки тривали протягом доби та згодом парубка затримали в одному з місцевих Інтернет-клубів. Він був одягнутий в куртку, яку викрав з будинку потерпілого.

Підозрюваний відразу був доставлений до міськвідділу міліції, де під тиском незаперечних доказів зізнався у вчиненні крадіжки. Менше ніж за добу хлопчина встиг витратити всі викрадені гроші. Він придбав собі новенький дорогий телефон, а інші кошти витратив на власні розваги. Затриманий пояснив, що коли робив ремонт у будинку потерпілого то бачив де чоловік зберігає гроші, також він знав де знаходяться ключі від будинку на момент відсутності господарів. Тож коли зароблені гроші швидко закінчились він зважився на крадіжку. Вислідивши коли господар кудись поїхав, зловмисник проник до його будинку, звідки викрав гроші та одяг.

Як повідомив начальник Уманського міськвідділу міліції Віталій Школенко, за фактом крадіжки слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185(Крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмиснику оголошено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x