До обласних закладів охорони здоров’я звернулися 70 учасників АТО

До обласних закладів охорони здоров’я звернулися 70 учасників АТО

Питання організації роботи щодо надання медичної допомоги учасникам антитерористичної операції, перебуває на постійному контролі в департаменті охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації. За словами директора департаменту Анатолія Ситника, всі учасники АТО, які отримали поранення або були травмовані отримують спеціалізовану медичну допомогу у військових госпіталях. У разі необхідності при зверненні за медичною допомогою та потребі в медичній реабілітації поранені бійці направляються на лікування до медичних закладів області за місцем проживання. «Нову Добу» поінформували про це в департаменті охорони здоров’я ОДА.

– Так, до закладів охорони здоров’я області звернулось 70 осіб, які брали участь в антитерористичній операції на сході України, – зазначив Анатолій Ситник. – Станом на 18.09.2014 продовжують лікування у лікувально-профілактичних закладах області 23 особи. Усім цим особам надається медична допомога своєчасно та безоплатно відповідно до галузевих стандартів.

Як відзначає Анатолій Павлович, в умовах лікувально-профілактичних закладів області вже отримали медичну реабілітацію 10 бійців, що є учасниками АТО, та потребують – 3 особи.
– Крім того, у Черкаському обласному госпіталі для інвалідів вже активно розпочата робота зі створення Центру медичної реабілітації учасників бойових дій, зокрема учасників антитерористичної операції. Відкриття Центру заплановано у жовтні цього року, – наголосив директор департаменту. – Незважаючи на ремонт, госпіталь вже пролікував 3 учасників АТО з нашої області та продовжують отримувати реабілітацію ще дев’ятеро.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x