Будинки-інтернати області будуть продавати надлишки молока та овочів

Будинки-інтернати області будуть продавати надлишки молока та овочів

У планах інтернатних установ області не лише забезпечити себе м’ясом, молоком та овочами, а й реалізація цих продуктів з тим, що покращити матеріальну базу цих установ.

Програма інтернатних установ з розвитку підсобного господарства, яка була успішна реалізована у минулих роках, продовжить свою дію і в цьому році. Ця прогрма не лише дозволяє економити бюджетні кошти, але й в першу чергу значно покращувати умови проживання підопічних.

Про це «Новій Добі» повідомили в департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА.

Завдяки підсобним господарствам та наполегливій роботі працівників інтернатних установ у 2014 році планується виростити 78 т м’яса, 450 т молока, 600 т овочів, зокрема: картоплі – 200 т, капусти – 100 т, буряка – 67 т, моркви – 50 т, цибулі – 50 т, інших овочів – 150 т.

Цього року планується значно покращити забезпечення інтернатів молоком та овочами. А надлишки продукції будинки-інернати зможуть реалізувати, на виручені кошти поліпшивши свою матеріально-технічну базу.
Передбачено й проведення ремонтних робіт: ремонт 340 кімнат для підопічних, заміна 550 старих вікон на нові енергозберігаючі та проведення близько 5000 м² зовнішніх робіт.

Довідково:

За 2013 рік передано на харчування підопічних будинків-інтернатів м’яса власного виробництва 79 т, молока власного виробництва 298 т, плодоовочевої продукції власного виробництва 544 т. Картоплі вирощено 233 т.
Підсобними господарствами обробляється понад 1 тис. га сільськогосподарських угідь.
У господарствах утримується 431 голів ВРХ та 1 990 голів свиней.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x