Юрій Ткаченко проти штучного підвищення ціни на продукти

Юрій Ткаченко проти штучного підвищення ціни на продукти

Голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко називає підняття цін на більшість продуктів харчування необґрунтованим і дав доручення контролюючим органам відслідковувати штучне підвищення вартості продуктів. Про це він заявив під час наради з членами комісії облдержадміністрації з питань цін і ціноутворення.

Про це «Новій Добі» повідомили власні джерела.

Під час наради було відмічене стрімке зростання цін на основні групи продовольчих товарів. Поряд з основними об’єктивними причинами такими як підвищення курсу валюти та здорожчання палива, також було відмічено і суб’єктивні – ажіотаж серед населення та встановлення необґрунтованого рівня цін самими торгівцями з метою отримання більших прибутків.
– Дві третини росту ціни на совісті торгівців, які в такий важкий для всіх час користуються ситуацією і намагаються на цьому нажитись, – стверджує Юрій Олегович. – Я звертаюсь до всіх торгівців не спекулювати ситуацією і не створювати штучний ажіотаж.

Перш за все очільник області переймається покупною спроможністю соціально незахищених верств населення, які до стрибка цін не могли дозволити собі повноцінного харчування, а зараз тим паче. Тому головою було дано ряд доручень, спрямованих на стабілізацію та попередження необґрунтованого росту цін, зокрема підвищення рівня контролю за торгівцями, які здійснюють продаж товарів населенню.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x