У Черкасах вшанували пам’ять жертв війни

У Черкасах вшанували пам’ять жертв війни

Скорботною ходою, хвилиною мовчання, трикратним салютом та символічним покладанням квітів до підніжжя Пагорба Слави у Черкасах вшанували пам’ять усіх тих, хто в роки війни поліг у боях за рідну землю.

22 червня минає 73 роки з того часу, як на нашій землі спалахнула Велика Вітчизняна війна. Уже понад чотирнадцять років ця дата для всіх українців стала Днем Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Про це інформує прес-служба ОДА.

Тільки на території нашого краю, за даними історичних джерел, у двобої за мирне небо загинуло більш як 210 тисяч чоловік, унаслідок військових дій полягло й понад 16 тисяч мирних жителів області. У цілому на фронтах Вітчизняної війни Черкащина втратила майже півтори сотні тисяч своїх жителів.
Тож у переддень відзначення цієї трагічної дати квіти до меморіального комплексу разом із ветеранами та громадськістю поклав і голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, його заступник Віталій Коваль, заступник керівника апарату Юрій Сушко та голова обласної ради Валентина Коваленко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x