Усім селом білозірці готували домашню випічку воїнам АТО

Усім селом білозірці готували домашню випічку воїнам АТО

До новорічних свят жителі Білозір’я організували для воїнів АТО благодійну акцію «Зігріємо турботою хоробрі серця захисників». Школярі, вчителі, вихователі, батьки й просто небайдужі селяни готували смачну випічку, яку вже наступного дня до зони бойових дій відвезли волонтери. Та, крім запашних і смачних наїдків, учні трьох сільських шкіл і вихованці місцевого ДНЗ «Червона Шапочка» підготували ще й концертну програму. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

На запрошення до села приїхали учасники АТО, які нині перебувають у відпустці: Вадим, який служить у кіровоградських військах спецпризначення, Олександр та уродженець Білозір’я Руслан, яким довелося захищати аеропорт у Донецьку.

Восьмикласниця Олена розповідає, що коли почула про акцію, одразу вирішила взяти в ній участь.
– Цілісінький вечір разом із мамою пекли кекси зі згущеним молоком. Це наш улюблений сімейний рецепт, смакота ще та, – говорить дівчина. – У нас весь клас постарався. Ось тільки погляньте, скільки всього наготували: і пиріжки з різними начинками, і булочки, й рогалики. Всією школою, всім селом старалися…

До кожного пакунка діти прикріпили листівки зі словами вдячності героям та яскравими малюнками. Окрім ласощів і теплих речей, діти вручили бійцям ще й обереги, зроблені власноручно.
Подібна акція в Білозір’ї проходить не вперше: небайдужі селяни вже зуміли передати більше 55 тисяч гривень.

– Збираємо овочі, ось нещодавно віддали майже дев’ять тонн картоплі. Одному з бійців допомогли з одягом. А кілька тижнів тому передали на Схід дві з половиною тисячі домашніх пиріжків, – говорить сільський голова Володимир Міцук. – По-іншому просто не можемо, адже нині в зоні АТО перебуває сорок білозірчан.

Утиснути в одне авто все приготоване селянами не вдалося, тож довелося викликати підмогу. Крім жителів Білозір’я, до акції долучилися й вчителі та учні Черкаського колегіуму «Берегиня».
Очільниця єдиного центру допомоги армії Оксана Циганок пообіцяла доставити зібрані подарунки в зону АТО якомога швидше.

– Уже завтра вирушаємо в Щастя, що на Луганщині. Узагалі з Черкас на Схід майже щодня їде машина з волонтерами та всім необхідним для воїнів. Намагаємося максимально доставляти все, що просять: продукти, теплий одяг, зимові спальники, генератори, гвіздки й сокири, необхідні для будівництва, засоби для утеплення бліндажів, – розповідає Оксана Циганок.
Та не менш важлива для воїнів і моральна підтримка. Дитячі малюнки, сувеніри, обереги – це те, що зігріває, дає сили боротися.
– Особисто мені там найбільше не вистачає сім’ї, тож такі речі – неймовірно цінні, – розповідає учасник АТО, черкащанин Олександр. На свято, влаштоване білозірцями, він завітав разом із доньками Машею та Вірою. Куди б не ступив тато, молодша Марійка скрізь ходила слідом, міцно тримаючи його за руку. – Дуже скучили, тож ні на крок не відходить. У нас же лише десять днів, поки я у відпустці.
Чотири місяці тому Олександр добровольцем пішов у АТО. Про свої наміри не сказав нікому з близьких.

– Давно для себе вирішив, що не стоятиму осторонь, готувався довго. Проте дружині сказав про задум лише ввечері, перед самим від’їздом. Звісно, вона була шокована, але відмовляти не стала, – розповідає командир бригади.
Близько двох місяців чоловік проходив навчання, потім потрапив на Схід.
– Найважчими видалися дванадцять днів, коли захищали донецький аеропорт. Побутові умови непрості: мороз стояв такий, що вранці на спальниках висіли бурульки. Постійно під обстрілом… Пояснити й розповісти про все, з чим доводиться там щоденно стикатися, неможливо. Це треба просто пережити, – додає Олександр. – Зараз є можливість перевести дух, трохи перепочити, і знову на Схід…

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x