Раніше судимий канівчанин украв золоті прикраси у знайомого

Раніше судимий канівчанин украв золоті прикраси у знайомого

Раніше судимий молодик не встояв перед спокусою отримати «легкі гроші» і викрав у свого знайомого золоті вироби його дружини. Зловмисник гадав, що все зійде йому з рук, проте крадіжку помітили, а невдовзі працівники міліції затримали і самого крадія. «Нова Доба» про це дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Канівського міськвідділу міліції із заявою про крадіжку звернувся 44-річний житель міста Канів. Чоловік розповів, що вранці його дружина виявила зникнення каблучки. Обшукавши всю квартиру, подружжя її так і не знайшло, тож вирішило заявити про цей випадок до міліції. Не виявивши слідів злому на вхідних дверях правоохоронці прийшли до висновку, що крадіжку могла вчинити особа з близького оточення потерпілих.
Спілкуючись з господарями помешкання правоохоронці з’ясували, що до них кілька днів підряд приходили гості, проте вказати, хто з них вів себе підозріло та міг це зробити, не могли. Оперативники розпочали проведення перевірки вказаних потерпілими осіб та місць можливого збуту дорогоцінних металів. Під час проведення заходів, у одному із місцевих ломбардів працівники міліції дізналися, що нещодавно чоловік приносив каблучку, схожу на ту, яку описали заявники. При цьому у накладній значилося прізвище одного із гостей, яке надали правоохоронцям потерпілі.
25-річного підозрюваного працівники міліції застали за місцем проживання. Під час розмови із міліціонерами він не став заперечувати своєї вини і зізнався у вчиненні крадіжки. Як з’ясувалося, молодий чоловік уже мав проблеми із законом і відбував покарання за вчинення майнових кримінальних правопорушень. Він розповів, що знає заявника, адже вони разом працювали і час від часу заходив до нього у гості. В день викрадення каблучки він в черговий раз прийшов в гості, чоловіки сіли, випили. Коли господар вийшов з кімнати, де відбувалося застілля, зловмисник скористався моментом і викрав каблучку, що лежала на серванті. Після посиденьок він відразу пішов до ломбарду, де здав золоту прикрасу. Отримані кошти витратив на спиртне та продукти харчування. Чоловік шкодує про вчинене та винить у всьому надмірну кількість випитого алкоголю.

За словами начальника Канівського міськвідділу міліції Олександр Штейман, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За дане діяння передбачено покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п\’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Мірою запобіжного заходу обрано тримання під вартою.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x