На Уманщині відлига триватиме до Водохреща

На Уманщині відлига триватиме до Водохреща

Основну роль у формуванні погоди на Уманщині продовжують відігравати атлантичні циклони. Саме вони роблять погоду теплою: з 10 січня середній температурний фон становить 1-3° тепла, що на 7-9° вище кліматичної норми. При цьому, протистояння південно-західного антициклону обумовлює посилені вітри і прояснення. Тому денний максимум температури досягає +3+5°, а вночі температура знижується до 1-4° тепла. Такий характер погоди збережеться до кінця поточного тижня. Істотних опадів не передбачається.

Минулої доби на Уманщині, внаслідок впливу теплого сектору циклону з центром над Балтикою, зберігався підвищений температурний фон. Середня добова температура становила 1,6° тепла, що на 7° вище кліматичної норми тепла, мінімальна вночі була 0-4° тепла. Суттєвих опадів не було.

Внаслідок відлиги, відбувається схід снігового покриву. Глибина промерзання ґрунту становить по району до 29 см. Мінімальна температура ґрунту на глибині 3 см (глибина вузла кущіння озимих), внаслідок потепління, підвищилась і складала від -0,5° до -1.0°.

За прогнозом, відлига без опадів триватиме до 18 січня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x