У Каневі презентовано літературно музичний проект «Володимир Івасюк повертається»

У Каневі презентовано літературно музичний проект «Володимир Івасюк повертається»

На запрошення Канівської районної ради та Канівської районної державної адміністрації в Канівський район по обміну досвідом приїхала делегація з Верховинського району Івано – Франківської області. В складі делегації були голова Верховинської районної ради Маківничук Іван Михайлович, керуючий справами Верховинської районної ради, Заслужений журналіст України Василь Васильович Нагірняк (він же керівник гурту «Струни Орфея»), заступник голови Верховинської селищної ради Оксана Степанівна Чубатько, настоятель храму Успення Пресвятої Богородиці Київського патріархату отець Юрій Стефалюк. Делегація в повному складі завітала до Канівського районного будинку культури імені Т.Г.Шевченка, де канівським глядачам було презентовано літературно музичний проект «Володимир Івасюк повертається» (за книгою заслуженого журналіста України Василя Нагірняка «Орфей собору нації»)за участю гурту «Струни Орфея» Верховинського району.

Про це «Нова Доба» дізналася в Канівській РДА.

Теплі слова на адресу дорогих гостей прозвучали від голови Канівської районної ради Шелеста Дмитра Євгеновича, після чого дівчата в українському вбранні вручили голові делегації Верховинського району коровай. Гості в свою чергу привітали всіх присутніх в залі.

«От і дочекалися весни –

Знов проміння п’янко б’є у груди.

Знов край неба променем ясним

Засвітилось – і радіють люди!».

Цими словами ведуча Канівського районного будинку культури, художній керівник Бовшик Людмила розпочала концертну програму. Пісні на музику Володимира Івасюка глядачі зустрічали із захопленням. Кожна пісня повертала всіх присутніх у часи розквіту його творчості, відкликалася в серці кожного глядача теплотою почуттів. «Два кільця», «Пісня про мальви»… і все про любов, про кохання, про рідну землю. Останню пісню «Червона рута», яку в Україні знають всі від дитини, до людини поважного віку, підхопив стоячи, весь зал. І звучала вона як гімн коханню і вірності.

Програма була складена саме для цього весняного свята всіх жінок. Радісним було і те, що навіть природа в цей день вітала сонцем та теплом.

Концертна програма тривала близько півтори години. За відгуками присутніх хотілося б, щоб таких заходів було більше, адже люди сьогодні як ніколи раніше потребують позитивних емоцій, які залишили в серцях Канівських глядачів солісти Верховинського гурту «Струни Орфея». До речі, по дорозі до Канева наші гості побували у Києві, а соліст Петро Марусяк встиг навіть взяти участь у зйомках передачі «Караоке на майдані» і виграти головний приз програми – телевізор.

9 березня, на День народження Т.Г.Шевченка, делегація з Верховинського району відвідала музей Т.Г.Шевченка на Чернечій горі, ознайомилася з експозицією музею та, вшановуючи пам’ять великого Кобзаря, взяла участь у покладанні квітів до могили поета. Стоячи біля могили поета, гості з Івано-Франківської області виконали музичний твір «Молитва за Україну» та «Заповіт» Шевченка. Підсумком перебування делегації з Верховини на Канівщині стало підписання угоди про співпрацю між Верховинською та Канівською районними радами

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x