Обласна служба зайнятості допомогла працевлаштуватися майже 20 тисячам черкащан

Обласна служба зайнятості допомогла працевлаштуватися майже 20 тисячам черкащан

70,4 тис. осіб, які шукали роботу скористалися послугами Черкаської обласної служби зайнятості у січні-серпні 2020 року. Із них, 42,3 тис. осіб мали статус зареєстрованого безробітного. За сприяння центрів зайнятості фахівці працевлаштували 19,3 тис. людей, зокрема, зареєстрували 12,5 тис. безробітних. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Допомогу щодо безробіття отримували майже 38,5 тис. осіб (середній розмір допомоги у серпні 2020 року становив 3,4 тис. грн., що на 326 грн. більше, ніж у відповідному місяці минулого року). Після скасування жорстких карантинних обмежень відбувається відновлення роботи підприємств та організацій у більшості видах економічної діяльності.

Із початку запровадження карантину, Державна служба зайнятості працює в штатному режимі. Так, запровадили низку законодавчих змін, які значно спростили умови реєстрації в службі зайнятості та отримання допомоги щодо безробіття на цей період. Також забезпечили можливість подання заяв про надання статусу безробітного та обслуговування дистанційно. Охочі можуть надсилати дані на електронну пошту центру зайнятості, де людині зручно перебувати на обліку. Також, зареєструватися як безробітний та оформити допомогу можна через онлайн-портал державних послуг «Дія».

За період дії карантинного режиму (з 12 березня до 31 серпня 2020 року) статус безробітного отримали понад 16,5 тис. осіб, що на 39,9% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Останнім часом кількість зареєстрованих безробітних стабілізувалася. Так, у квітні 2020 року звернулися за допомогою у працевлаштуванні та отримали статус безробітного 5279 осіб, у травні їхня кількість становила – 3296,  у червні – 2613 людей, у липні – 2515 осіб, а в серпні – 2142.

У карантинний період фахівці базових центрів зайнятості (філій) не припиняли працювати дистанційно. Із 11 серпня 2020 року відновили роботу щодо обрання відповідних вакансій, а для роботодавців – кваліфікованого персоналу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x