Черкаські поліцейські проводять профілактичні заходи для безпеки дітей

Черкаські поліцейські проводять профілактичні заходи для безпеки дітей

Поліцейські постійно проводять з вихованцями шкільних та дошкільних закладів правові заняття. Роз’яснюють дітям їхні права та обов’язки, а також розповідають у яких нормативно-правових актах вони закріплені та хто контролює їх дотримання. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській області. 

Окрім цього, з дітьми обговорюють шкідливий вплив вживання алкогольних напоїв, тютюнових виробів, наркотичних та психотропних речовин. Також нагадують про загрози, які можуть чекати на них під час онлайн-спілкування, та як убезпечити себе від дій зловмисників.

Відтак, поліцейський офіцер громади навідався до Соколівського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, де провів з вихованцями бесіду та роз’яснив школярам обов’язки й права пішоходів.

Зокрема, нагадав, що за межами населених пунктів пішоходи, які рухаються узбіччям чи краєм проїзної частини, повинні йти назустріч руху транспортних засобів, а в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.

Інспектор пояснив школярам, що перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів,що стоять, та будь яких об’єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються.

Чекати транспортний засіб пішоходи повинні на тротуарах, посадкових майданчиках, а якщо вони відсутні, – на узбіччі, не створюючи перешкод для дорожнього руху.
Школярам також продемонстрували службовий поліцейський автомобіль, обладнаний рацією, сиреною та гучномовцем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x