Завтра на Черкащині пройдуть грозові дощі

Завтра на Черкащині пройдуть грозові дощі
Потужний двоцентровий антициклон зі сходу «заблокував» у Західній Європі циклон «DORIS», який став причиною погодних катаклізмів у Франції та Італії. А наш регіон став ареною боротьби цих двох активних баричних утворень.
Сьогодні вночі негода зачепила лише західні райони Черкащини, прогриміли грози. За даними метеостанцій, випала місячна норма: в Умані за 4 години – 34 мм дощу, у Жашкові за 9 годин – 37 мм (критерій небезпечного метеорологічного явища І рівня), а це 3,4-3,7 десятилітрових відер води на 1 м² земної поверхні. На решті території області невеликі дощі пройшли лише місцями.
Середньодобова температура повітря 6 жовтня становила по області 16,4-18,0°. Найтепліше було у Черкасах – 18,0°, що на 8º вище кліматичної норми на цю дату та більш відповідає третій декаді серпня. Такого тепла у цей період у нашому регіоні за 75 років спостережень ще не було.
За прогнозом синоптиків, завтра ситуація кардинально не зміниться. В улоговині циклону «DORIS» на південному заході зароджується новий циклонічний вихор, атмосферні фронти якого знову зумовлять грозові дощі у західній частині Черкащини. Східна частина області залишається під впливом антициклону, але місцями невеликі дощі все ж таки можливі. Дискомфорту додаватиме поривчастий вітер.
Погода сприяє завершенню всіх видів польових робіт та вегетації озимини. Надалі посилиться вплив східного антициклону, тому на фоні вітряної, але теплої погоди вірогідність дощів значно зменшиться.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x