В Україні школи почали підключати до безкоштовного сервісу електронних журналів і щоденників

В Україні школи почали підключати до безкоштовного сервісу електронних журналів і щоденників

Міністерство освіти і науки України реалізовує підключення шкіл до безкоштовного сервісу е-журналів та е-щоденників. Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА.

Модуль E-Journal – частина модернізованої державної системи АІКОМ, управління якої здійснює державна установа “Інститут освітньої аналітики”, зі збору, зберігання та управління даними. Система створена в межах реалізації стратегії цифрової трансформації у сфері освіти.

Заступник Міністра освіти і науки України з питань цифровізації Артур Селецький зазначив, що ті школи, які сьогодні вже застосовують подібні комерційні продукти, за бажанням зможуть і надалі користуватись ними.

– Ми плануємо побудувати їх зв’язок із системою АІКОМ, де будуть акумулюватись дані, зокрема, про успішність навчання всіх учнів. Усі інші школи зможуть отримати безкоштовний доступ до електронних журналів і консультаційну підтримку щодо підключення сервісу та користування ним, – сказав Селецький.

Сервіс простий у користуванні та має доступний інтерфейс, через який організовано доступ до різних сторінок: інформація про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо. Інформація буде додаватись учителями, а за допомогою логіна й пароля батьки та учні зможуть отримати доступ до неї.

Батьки в режимі онлайн в е-щоденниках бачитимуть інформацію про присутність дитини на навчанні, рівень її успішності, коментарі та поради вчителів, а учні – отримуватимуть завдання і слідкуватимуть за розкладом.

Нагадаємо, розробка модуля E-Journal розпочалася восени 2020 року, у жовтні відбулося пілотування та навчання адміністраторів. За перші дні роботи сервісу у відкритому режимі до нього підключилися понад 100 шкіл.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x