Карантинне табу: що черкащани думають про обійми під час пандемії? (ОПИТУВАННЯ)

Карантинне табу: що черкащани думають про обійми під час пандемії? (ОПИТУВАННЯ)

Міжнародний день обіймів відзначають 21 січня. Свято започаткували близько трьох десятиліть тому, аби під час цього люди обмінювалися душевним теплом. Тому, згідно з традицією, сьогодні прийнято обіймати родичів та друзів і навіть незнайомців. Однак у карантинний період «ритуал» дещо змінився.

Про щоденну норму обіймів, приємні спогади та карантинний варіант виявлення почуттів розповіли черкащани журналістам «Нової Доби».

Гравець Національної паралімпійської збірної України з футболу, майстер спорту України міжнародного класу Богдан Кулинич:

Скільки себе пам’ятаю – завжди любив обійматися. У цей спосіб ми передаємо і виражаємо свої емоції, а вони можуть бути різними. Когось обіймаєш, щоб висловити любов, інших – підтримати чи подякувати. Цей перелік – дуже великий та різноманітний.

Я завжди обіймаю спонтанно, коли з’явилося таке бажання. На мою думку, кожні обійми по-своєму приємні і пам’ятні. Це може стосуватися привітання з близькою людиною, однак у цьому випадку вони мають неймовірну користь і надовго запам’ятовуються.

Думаю, що найголовніша користь від обіймів – це емоції щастя і задоволення, які вони нам дарують. Коли на душі стає тепло і затишно, навіть у найлютіші морози.

Не буду обманювати й казати, що я припинив обіймати рідних через пандемію. Для мене це вияв великої поваги, довіри, щирості та любові до друзів, батьків та близьких людей. Тому завжди їм кажу «обіймаю», навіть під час телефонної розмови чи листування в месенджері.

 

Акторка, співачка, поетеса Анна Куриленко

Я обіймаю лише рідних людей та найближчих друзів. Для моєї сім’ї – це обов’язковий складник взаємин. Я щоранку обіймаю дитину, а також чоловіка, коли він приходить на кухню на запах ароматної кави. На мою думку, обійми – наш своєрідний ритуал-захист.

Для мене найбільш цінним є спогад, коли Андрій (чоловік) обійняв, дізнавшись, що у нас буде дитина. Це було важливіше за слова.

Я вважаю, що від обіймів є велика користь, бо це ніби коло захисту для людей: зближує їх і створює особливу атмосферу.

Під час пандемії я замінюю обійми добрим словом і посмішкою.

 

 

Професор кафедри історії України ЧНУ Владислав Боєчко

Мені подобається обійматися, бо це вияв близького ставлення до людини, відчуття спорідненості та засіб від самотності.

Вважаю, що немає якоїсь фіксованої норми для кількості обіймів. Головне, щоб це було взаємне бажання.

Для мене найбільш приємні обійми власних дітей, бо вони завжди потребують уваги і близькості.

Я вважаю, що обійми важко замінити, тому під час пандемії найближчих людей обіймаю і зараз, а друзів легко штовхаю в плече.

 

 

Дизайнерка одягу, співзасновниця ГО «Чашка кави.Че» Ірма Пашківська

Я люблю обійми, бо вони засвідчують про близькість і цінність взаємин. Адже з людиною, яка вам неприємна, немає бажання обійматися. На мою думку, цей процес зближує людей та зміцнює їхні взаємини.

Для мене обійнятися декілька разів на день достатньо, бо це досить особисте. Напевно, одними з найтепліших були колективні обійми після завершення проєктів, наприклад, після показу колекції одягу.

Під час пандемії обіймаюся лише з рідними, а найчастіше – з чоловіком.

 

 

Музикант Олександр Дубина

Я вважаю, що обійми в будь-якій культурі народів світу, а особливо відкритих і щирих як-от: грузинська, іспанська, італійська й українська культура – це дуже добре і, безперечно, налаштовує людину: відкриває серця та думки одне одного. Це хороша і гарна традиція – обмін флюїдами, тому кожному стає краще від цього. Намагаюся обійматися якомога частіше.

Найбільш приємний випадок стосується найрідніших людей. Кожна зустріч і обійми з ними дуже важливі для мене.

Обійми дуже корисні для нас у плані психології та фізіології. Під час цього процесу налагоджується нервова система та краще функціонує серцево-судинна.

Протягом карантину можна обійматися з домашніми улюбленцями. На мою думку, це найкращі чинники, які сприяють тому, аби надлишок обіймів і позитивної енергії знаходив свого адресата.

 

 

Фотографиня Владислава Громенко

Кому можуть не подобатися обійми? Ними можна замінити слова, заспокоїти чи примиритись. Думаю, що для більшості обійми є чимось магічним. адже цим ти показуєш, що повністю довіряєш і відкриваєшся людині.

Для мене найкращі обійми, коли надворі літо, а ти закохана – ділишся цим теплом з другою половинкою під час заходу сонця. Думаю, більшість дівчат мене зрозуміє.

Зазвичай, я не одразу можу відкритися незнайомцям і почати з ними обійматися, тому роблю це здебільшого, коли бачу найближчих та найкращих подруг.

У період карантину замість обіймів обмежуюся палким поглядом.

 

 

Заступник директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Руслан Батир

Звісно мені подобається обійматися. Це один зі способів вираження позитивних емоцій. Обійматися потрібно обов’язково, бо цей процес забезпечує обмін між людьми теплом і гарним настроєм. Особливо важливо це тоді, коли людина цього потребує.

Але обійми бувають різні. Я, приміром, поділяю їх на три категорії: обійми між коханими людьми; з батьками й дітьми; і треті – з друзями, колегами, або, наприклад, товаришами по грі.

Якщо не брати до уваги пандемію, то кохану, дітей і батьків я обіймаю щодня. Адже життя й так коротке, а тому не треба втрачати шанс показати свою любов. Хто знає, що може статися завтра… Треба обійматися й ділитися позитивною енергією, сподіватися, що невдовзі закінчаться всі негаразди. Думаю, разів десять на день обійматися – непогана норма, враховуючи карантинні обмеження.

Пригадую той час, коли мені вручили державну нагороду. Тоді я приїхав до рідних: батько обійняв міцно і сказав, що пишається. Це для мене найщемливіший спогад. Тато розчулився, і я відчув цінність моменту – от такі обійми запам’ятаються на все життя.

 

 

Музикант Богдан Теліженко

Я люблю обійматися, бо це дуже приємний процес, адже під час цього людина перебуває в незабутньому моменті.

Намагаюся щодня ділитися своїм теплом з рідними. Зазвичай, роблю це зранку й увечері, але вважаю, що найбільш чудові обійми на світанку.

У період пандемії не замінюю нічим, окрім обіймів.

 

 

Ведуча Маріанна Верховцева

Не можу сказати, що я люблю обійматися. Для мене це – вияв любові лише для найближчих і найдорожчих людей. Можу навіть цілий день не робити цього. Але ввечері надолужу, обіймаючи перед сном дітей. Користь від цього процесу для мене – утішальна (замість тисячі слів). У цьому і любов, і підтримка, і віра. У період пандемії не замінюю обійми, а ділюся теплом та позитивною енергетикою з іншими.

 

 

 

 

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x