Кабмін ухвалив зміни щодо виплати і доставки пенсії

Кабмін ухвалив зміни щодо виплати і доставки пенсії

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України» 29 березня.

Фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в області інформують, що зміниться для жителів Черкащини.

Відповідно до постанови, до 1 вересня 2021 року Пенсійний фонд України реалізує перший конкурс для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України. Поки що ці обов’язки виконуватиме АТ «Укрпошта».

За місцем фактичного проживання з 1 вересня 2021 року отримуватимуть пенсії та грошову допомогу:

– люди з інвалідністю І групи;

– особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

– особи, які досягли 80-річного віку;

одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

Ці особи отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: через організацію, дібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк із низки уповноважених.

Інші категорії пенсіонерів, які зараз отримують виплати у відділеннях АТ «Укрпошта» або доставкою листоношами, до 1 вересня 2021 року повинні обрати один з уповноважених банків для здійснення подальшої виплати пенсій з переліку https://www.pfu.gov.ua/.

Якщо до визначеного терміну громадяни не зроблять вибір, виплата пенсії кожному з таких одержувачів з 1 вересня 2021 року здійснюватиметься через поточний рахунок в АТ «Ощадбанк», який буде відкритий за зверненням органу Пенсійного фонду України. Громадяни можуть будь-коли змінити уповноважений банк за власним бажанням.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x