29 команд тілоохоронців змагаються за титул чемпіона (ФОТО)

29 команд тілоохоронців змагаються за титул чемпіона (ФОТО)

На Соборній площі відбулося урочисте відкриття XI Чемпіонату світу та XXIV Чемпіонату України з багатоборства тілоохоронців. Триватимуть змагання протягом 17−18 липня у Черкасах. Участь у них бере 29 команд із усієї України та країн світу.

 

 

На початку для всіх учасників та гостей влаштували історичний перформанс від театру козацького бою «Січові козаки».

− Уже вдруге Черкащина – козацька земля і земля, де формувалася українська державність − приймає чемпіонати із багатоборства тілоохоронців у себе. Понад 10 українських міст та 6 країн світу приймали у себе його у різні роки, − сказав під час виступу голова організаційного комітету чемпіонату, начальник управління державної охорони України, генерал-майор Сергій Рудь. − Я бажаю всім перемоги і впевнений у чесній боротьбі.

У 1997 році за ініціативи Управління державної охорони України був проведений перший чемпіонат з багатоборства тілоохоронців в Києві. За наступні 12 років була створена Федерація тілоохоронців України, затверджений новий вид спорту − багатоборство тілоохоронців та проведені перші міжнародні змагання. Задля популяризації професії тілоохоронця чемпіонати  стали проводитися в обласних центрах України: Донецьку, Дніпрі, Одесі, Львові, Чернігові, Чернівцях та Вінниці.

Федерація охоронців підготувала більше ніж 44 майстрів спорту, 17 майстрів спорту міжнародного класу, 2 заслужених майстрів спорту, 9 заслужених тренерів, 5 заслужених працівників культури та спорту, 13 суддів міжнародної категорії та 16 суддів національної категорії.

 

 

− Надзвичайно приємно сьогодні, що Черкащина вкотре доводить, що наше міста й область – це серце України. Я радий вітати всіх учасників міжнародних змагань на сьогоднішньому чемпіонаті. Дійсно Черкащина – це козацький край і сподіваюся, що після таких змагань у нашої молоді з’явиться ще більше бажання стати офіцерами, справжніми захисниками своєї держави, − сказав голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Також керівник ОДА передав особисте привітання всім учасникам чемпіонатів від Президента України Володимира Зеленського.

− Бажаю, щоб чемпіонати, що стартували сьогодні, принесли бажані результати, показали всю вашу майстерність, сміливість та відданість. Маю надію, що роки тренувань, повсякдення робота дасть можливість вам підтвердити високий професійний рівень, − відзначив президент Національної федерації охоронців України, генерал поліції третього рангу Сергій Буднік. – Крім того, під час таких змагань не лише визначається найкращий, а й учасники обмінюються досвідом.

 

 

Перший заступник голови фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України, віце-президент національного олімпійського комітету України   Віктор Корж зазначив, що дуже символічно, що сьогоднішні змагання стартують рівно за тиждень до початку 32 Літніх Олімпійських ігор у Токіо. Також додав, що він упевнений в тому, що змагання пройдуть у чесній боротьбі.

 

 

Влад, учасник команди з Одеси, розповідає, що вже вдруге на подібних змаганнях. Відзначає і чудову організацію чемпіонатів.
– На цих змаганнях я вже вдруге, і знову отримав чудові враження, адже чемпіонат організовано, як треба. Тому в процесі змагань не виникає ніяких проблем. Цей чемпіонат – для нас не просто можливість продемонструвати свої вміння, а й перейняти досвід інших. Крім того, завжди раді зустрітися з учасниками, які вже стали нам друзями – це члени збірної Румунії. Потоваришували і з болгарською командою, та їх, на жаль, цього року не буде. Наша збірна виступила достойно, маємо бойовий настрій, – говорить Влад.

 

 

Володимир Овдієнко, член команди від Федерації тілоохоронців Черкаської області, каже, що до змагань готувався близько півтора місяця:
– Знаєте, як говорять: найтяжче – в навчанні, легко в бою. Цей чемпіонат допомагає покращити спортивну й професійну підготовку. Це потрібно. Тут зібралися учасники різних рівнів підготовки. Команда черкащан, як на мене, достойно себе представляє. Приємно, що на чемпіонаті можна зустріти багато знайомих, адже тут усі спортсмени знають один одного.

По завершенню урочистостей відбулися показові виступи контраварійного центру  «Альфа-Щит», кінологічного центру Управління державної охорони України, спецпідрозділу «Булат» Управління державної охорони України.

 

 

 

Для довідки:

Багатоборство тілоохоронців – професійно-прикладний неолімпійський вид спорту, у якому спортсмени демонструють рівень своєї майстерність у шести різних видах багатоборства:

– техніка та тактика захисту VIP під час пішого супроводу;

– рукопашний бій;

– надання медичної допомоги та подолання смуги перешкод;

– пошук вибухових пристроїв в автомобілі;

– подолання смуги перешкод на автомобілі;

– швидкісна стрільба з різних положень.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x