Яким був цьогорічний ЧеБукФест?

Яким був цьогорічний ЧеБукФест?

Черкаський книжковий фестиваль тривав у Черкасах три дні. На захід завітали представники популярних видавництв, українські письменники та лідери думок. Про це повідомляють журналісти «Нової Доба».

На цьогорічному фестивалі, який відбувся під гаслом: «Можна все навпаки», гості та учасники побували на презентації книг, автограф-сесіях, перформансах, спортивних змаганнях й інтелектуальних іграх.

Як повідомила організаторка фестивалю Людмила Фіть, протягом трьох днів пройшло близько ста творчих зустрічей. На книжковий форум завітали понад 60 видавництв.

– Щодня мені писали, дзвонили та розпитували, чи відбудеться книжковий фестиваль та на коли вже можна придбати квитки, аби вчасно приїхати. Ми дуже переживали, довго готувалися і нарешті провели захід. Вдячні всім, хто дотримувався епідеміологічних умов і ставився з розумінням. Цінуємо, що отримали дуже багато зворотньої позитивної реакції, – зазначила організаторка.

Людмила Фіть також додала, що такі заходи сприяють тому, що в місто приїжджають люди з усієї країни, відповідно, стає більше коштів та розвивається інфраструктура.

Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко завітав на захід. Розповідає, що дуже вражений організацією фестивалю.

–Книжковий фестиваль – класна культурна подія, яка об’єднує. Також це один із іміджевих заходів, коли до міста з’їжджаються люди із світовим ім’ям. На фестивалі велика кількість хороших авторів, які привезли чудові книжки: починаючи від документалістики, історичних розвідок до дитячої літератури, – зауважив міський голова.

Під час фестивалю організатори відзначили спеціальними нагородами видавництва. Ілля Федієнко, директор з маркетингу видавництва «Школа» цьогоріч отримав дві відзнаки. Говорить, що дуже радий, що експерти оцінили книжки.

–Черкаський книжковий форум з боку організації – один із найсильніших форумів і книжкових виставок в Україні. Чудова локація, неймовірно чутні організатори, блискавична комунікація. Ми б поставили книжковий форум в один ряд з дніпровський Book Space Fest. Нам, як видавництву, працювати тут приємно. Це зовсім інший досвід і ми знаємо, що будемо приїжджати сюди знову і знову, – сказав Ілля Федієнко.

Представники організації Ukraїner вперше на черкаському фестивалі. Під час заходу презентували інтерактивний стенд та VR Крим.

–Про Черкаський книжковий фестиваль знаємо вже давно, слідкуємо за його діяльністю, але лише цього року маємо що цікавого запропонувати відвідувачам. У своєму проєкті ми розказуємо про Україну: загалом незвідану, автентичну та цікаву. У нас можна ознайомитися з певними традиціями, обрядами, з різними історіями та місцями, і більше дізнатися про те, де ми живемо і ким ми є. Це напевно те питання, на яке ми намагаємося дати відповідь: «Що таке Україна і ким ми в ній є», – зауважила івент-менеджерка Ukraїner Єлизавета Цимбаліст.

Черкаська письменниця Анна Григоренко на заході презентувала книгу «Три дні з життя Єви».

–  Я приємно вражена, що на книжковий фестиваль завітало багато людей і є великий попит на цікаву книжку. Отримала багато задоволення від спілкування з дітьми. Це класно, що проводять заходи, на яких охочі можуть поспілкуватися з авторами  і доторкнутися до отого дива, яке вони несуть читачам. Я щаслива, що є дитячою письменницею і маю змогу в своєму рідному місті побачити і читачів, і колег, та обмінятися доброю енергією, – зауважила Григоренко.

Окрім презентацій книг, дискусійних панелей, черкасці та гості мали змогу побувати на казкотерапії, етностімпанквечірці, а також взяти участь у майстер-класах та музичних  воркшопах.

Більше світлин у фоторепортажі 

Підготувала: Дар’я Роженкова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x