Небезпечне захворювання: як уникнути холери

Небезпечне захворювання: як уникнути холери

Холера – небезпечне інфекційне захворювання. Людина може захворіти після вживання води чи їжі, зараженої бактерією Vibrio cholerae.

Джерелом збудника інфекції є людина, яка захворіла, або носій вібріонів.

Холерний вібріон може жити: 

у забрудненій воді при низьких температурах та у морській воді − 2 тижні й більше;

у харчових продуктах при кімнатній температурі протягом 2−5 днів;

на поверхні плодів і овочів в умовах сонячного освітлення впродовж 8 годин;

у кишківнику окремих річкових та морських тварин − декілька місяців;

 

Щоб уникнути захворювання, дотримуйтесь простих правил:

не купуйте продукти харчування, зокрема рибу, у місцях стихійної торгівлі;

не купайтеся і не ловіть рибу у забруднених водоймах;

дотримуйтеся особистої гігієни, ретельно мийте руки перед тим, як брати чи готувати їжу, після відвідування туалету;

використовуйте чисту воду (за можливості бутильовану);

мийте овочі й фрукти перед вживанням;

ретельно проварюйте чи просмажуйте їжу перед вживанням.

 

За інформацією МОЗ України

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x