Центр рекрутингу української армії відкрили у Черкасах

Центр рекрутингу української армії відкрили у Черкасах

Центр рекрутингу української армії відкрили у приміщенні Черкаської міської 20 вересня.

Про це пише “Нова Доба”.

Це вже 38 рекрутинговий центр української армії в Україні та другий — на Черкащині. Раніше центр відкрили в Умані.

“У Черкасах відкрили центр рекрутингу, щоб залучати до війська вмотивованих, патріотично налаштованих громадян, які будуть допомагати звільняти українську землю”, — зазначив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

За словами Уповноваженого Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексія Бежевця, центр рекрутингу — це інформаційно-консультаційний центр, створений спеціально для людей:

“Тут допомагають визначитись та потрапити в конкретну військову частину на конкретну посаду… Це форма взаємодії між органами місцевого самоврядування та Міністерством оборони”, — зазначає Олексій Бежевець.

Спеціаліст Центру рекрутингу у Черкасах Марина Труш розповідає, що до Центру рекрутингу може звернутися будь-яка цивільна особа для отримання інформації щодо вакансій. Потім відповідно до навичок та професії обрати посаду, поспілкуватися з військовою частиною, отримати рекомендаційний лист, пройти ВЛК та почати службу на підібраній посаді.

“Посади підбираємо, враховуючи цивільну посаду, навичка, бажання та територіальне розташування військової частини”, — ділиться Марина Труш.

Зазначають, що спеціалісти центру — це не ТЦК, а цивільні люди, які працюють в міськраді за кошти місцевого бюджету. Вони контактують з військовими частинами по всій Україні та уточнюють наявність вакансій за тими запитами, з якими до них звертаються.

Олександр Чубенко, начальник відділу комплектування головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України ім. Ігоря Момота розповідає, що прикордонники щодня проводять набір добровольців на службу, в основному — за контрактом: “Один із наших пріоритетів — дати можливість добровольцям самостійно обрати місце служби та посаду.”

Охочим допомагають оформити всі необхідні документи. Далі  вони проходять вишкіл у навчальних центрах і потім виконують обов’язки на тій посаді, яку обрали. Усе в межах чинного законодавства. Військовослужбовцям надаються всі види забезпечення, в тому числі й матеріальне, а також відповідність умов контракту.

Відразу після відкриття Центр надав допомогу першому відвідувачу. Ігор Нестерко дізнався про відкриття центру випадково — проходив повз у справах. Тепер хоче дізнатися про посади, які наразі є в  ЗСУ для людей з його вміннями та в тих військових частинах, які територіально розміщені на Черкащині:

“Я за освітою — юрист. Мене цікавить, чи є вакансії для людей з моєю освітою. Завдяки рекрутинговому центру в мене є гарантії, що я потраплю в ту військову частину і на ту посаду, куди хочу”.

Тепер чоловіку підберуть декілька вакансій і комунікуватимуть з представником військових частин. З людьми, які звертаються в Центр, спілкуватимуться кожні 5-7 днів, аби повідомляти поточний стан справ.

Звернутися до Центру можна й анонімно — за номером телефону або попросивши знайомого з’ясувати відповіді на питання. Скористатися послугами можуть й жінки.

Додамо, що за останні пів року до рекрутингових центрів звернулися близько 17 тисяч людей, з них близько 1,5 тисяч — вже або військовослужбовці, або закінчують підготовку. На сьогодні в середньому близько 6,5 тисяч людей щомісяця використовує такий алгоритм добровільного залучення.

Зазначимо, що в інших містах Черкаській області також можуть з’явитися рекрутингові центри, якщо виникне  така потреба.

У Черкасах Центр рекрутингу української армії знаходиться за адресою: вулиця Байди Вишневецького 36.

Номер телефону: 0630489493

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x