На Черкащині на вихідних погода не зміниться

На Черкащині на вихідних погода не зміниться

Вересень на фінішній прямі, а погода на Черкащині, зберігаючи статус кліматичного літа. Атмосферні процеси вересня 2024 розвиваються за рекордно теплим сценарієм, середньодобова температура 18–20º, що вище клімату на 8–10º. Встановлено близько 50 температурних рекордів: середньодобової, мінімальної та максимальної. Усе це ускладнюється повітряно-ґрунтовою засухою.

За попередніми прогностичними розрахунками, у вихідні погода в Україні знову буде різною. Західна частина України потрапить під вплив дощових атмосферних фронтів, там може випасти 20–50 мм, температура лише +8–13º. При цьому на решті території держави утримається переважно сонячна, суха аномально тепла погода з температурою +24–29º.

На Черкащині стабільно: сонячно та сухо. Спонсори аномального тепла Алжир, Туніс та Італія підвищать градус: уночі +14–19º, удень +24–29º.

30 вересня – 1 жовтня вітер розвернеться на північно-західні румби, до нашого регіону надійде холодне повітря з акваторії Норвезького моря. Температурний фон знизиться на 4–6º: уночі +7–12º, удень +16–21º.

 

За інформацією Черкаського гідромецентру

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x