Протягом двох місяців від COVID-19 на Черкащині померли 9 осіб

Протягом двох місяців від COVID-19 на Черкащині померли 9 осіб

Із жовтня в області розпочнеться епідсезон захворювань на грип та ГРВІ. Про це повідомив генеральний директор ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Папач, повідомляють у пресслужбі Черкаської ОВА.

Як він розповів, від початку цього року в області вже понад 164 000 людей захворіли на ГРВІ та COVID-19.

– Така статистика значно вища, ніж за аналогічний період минулоріч, – додав Володимир Папач. – Зокрема, серед дітей спостерігається перевищення показника захворюваності на 51 %.

Із середини літа в області є тенденція до різкого зростання захворюваності на COVID-19. Упродовж серпня-вересня захворіли 2 230 осіб. Із них – 209 дітей. За цей період госпіталізували 650 хворих. Маємо 9 летальних випадків.

– Також  високим є ризик одночасного інфікування грипом і COVID-19, – додав Володимир Папач. –  Єдиний дієвий засіб захисту запобігання тяжким випадкам COVID-19 та ускладненням є вакцинація. Особливо важливо вакцинувати осіб із груп ризику. Вакцини доступні на Черкащині.

Зокрема, у поточному місяці область отримала 3 960 доз Омікрон-спецефічної вакцини ComirnatyOmicron для профілактики коронавірусної інфекції у дорослих. А також 100 доз педіатричної вакцини Comirnaty 0.1mg/ml для профілактики коронавірусної інфекції у дітей.

– Вакцинуватися можна в пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря, – пояснив Володимир Папач. – Окрім цього,  в області продовжують працювати 88 пунктів щеплень. Також проводяться виїзні вакцинальні акції, під час яких безкоштовні щеплення, зокрема від COVID-19, можуть отримати жителі найвіддаленіших населених пунктів області.

Принагідно Володимир Папач нагадав, що нині в області триває кампанія додаткових заходів із імунізації населення проти кашлюка, дифтерії, правця. Із серпня розпочато додатковий раунд із вакцинації дітей та ревакцинації дорослих. Він триватиме до кінця року. Мета кампанії – надолужити щеплення проти інфекційних хвороб, які були пропущені в попередні роки, запобігти виникненню та поширенню небезпечних хвороб.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x