На Черкащині судитимуть священника, який виправдовував збройну агресію рф

На Черкащині судитимуть священника, який виправдовував збройну агресію рф

За процесуального керівництва прокурорів Смілянської окружної прокуратури до суду скерували обвинувальний акт щодо жителя міста Корсунь-Шевченківський за фактом поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму та виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-1, ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляють у пресслужбі ГУНП України в Черкаській області.

За даними слідства, 51-річний настоятеля Свято-Троїцької парафії Черкаської єпархії Української православної церкви, маючи проросійські погляди, використовуючи власний акаунт у соцмережі «Однокласники», поширив графічні зображення, зміст яких відповідно до висновку судової мистецтвознавчої експертизи містить символіку комуністичного тоталітарного режиму та зображення націонал-соціалістичної (нацистської) символіки.

Окрім того, обвинувачений розповсюджував відеоролики у яких виправдовував, визнавав правомірною, збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років, з конфіскацією майна або без такої.

 

За інформацією пресслужби Черкаської обласної прокуратури

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x