Чи буде газ для черкаського «Азоту»?

Чи буде газ для черкаського «Азоту»?

Виробники мінеральних добрив мають використовувати для свого виробництва газ, закуплений самостійно за кордоном, причому той, що придбаний після 1.10.2014 року. Відповідну постанову за № 488 Кабмін України прийняв 29 вересня. Вона орпилюднена на офіційному сайті КМУ.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Підписаний Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком текст гласить: «У зв’язку з необхідністю економії природного газу Кабінет Міністрів України постановляє:
З 1 жовтня 2014 р. до закінчення осінньо-зимового періоду 2014/15 року або до прийняття окремого рішення Кабінету Міністрів України припинити використання для технологічних потреб природного газу підприємствами, які виробляють мінеральні добрива (код 20.15 згідно з КВЕД), крім такого, що буде імпортований цими підприємствами після набрання чинності цією постановою».

Судячи з тексту, черкаський «Азот» має використовувати лише імпортний газ, причому той, що буде закуплений після 1 жовтня. Що це означає для бюджетоутворюючого підприємства Черкащини?
Деякі інтернет-ресурси вже поспішили оцінити цю ініціативу Кабміну, як «наїзд» на опального олігарха, власника українських заводів-виробників міндобрив Дмитра Фірташа. «Кабмін закрив доступ хімзаводам Фірташа до українського газу і запасам в ПСГ», – пише Цензор.Нет.

Натомість у прес-службі ПАТ «Азот» жодного занепокоєння щодо нововведень Кабміну не висловили. Тут переконані, що їхньому виробництву, принаймні в найближчому майбутньому, нічого не загрожує. Мовляв, підприємство має газ у сховищах, що був закуплений і оплачений ним заздалегідь.

– Можливо, це робиться для того, щоб розв’язати руки підприємствам нашої галузі. Нам надається можливість укладати договори на поставку газу напряму з закордонними постачальниками. Зокрема, це означає, що ми зможемо самостійно домовлятися про ціну таких поставок, – повідомили в прес-службі підприємства.

Тут запевняють, що підприємство працює в звичайному режимі, і обіцяють повідомити подробиці наслідків запровадження згаданої постанови.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x