З початку року Золотоніська міжрайонна прокуратура розглянула майже 700 звернень громадян

З початку року Золотоніська міжрайонна прокуратура розглянула майже 700 звернень громадян

Золотоніська міжрайонна прокуратура за 9 місяців 2014 року розглянула 653 скарги та звернення громадян м. Золотоноша та Золотоніського району, що надійшли на адресу прокуратури. Звернення мають різний характер. У більшості випадків звернення та скарги надходять з питань оплати праці, питань досудового розслідування та з питань представництва інтересів громадян в суді.
За результатами прокурорського реагування громадянам виплачено близько 1 млн. 500 тис. гривень заборгованої заробітної плати.
Звернення громадян Золотоніською міжрайонною прокуратурою розглядаються відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян», у встановлені строки.

Про це «Нова Доба» дізналася в Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

Упродовж вказаного періоду здійснювався особистий прийом громадян Золотоніським міжрайонним прокурором та працівниками міжрайпрокуратури. Безпосередньо Золотоніський міжрайонний прокурор прийняв 36 громадян, яким надав ґрунтовні роз’яснення вимог чинного законодавства.

Також Золотоніською міжрайонною прокуратурою направлено 183 звернення в інші відомства для розгляду.
Згідно із ст. 12 Закону України «Про прокуратуру» прокурор розглядає заяви і скарги про порушення прав громадян та юридичних осіб, крім скарг, розгляд яких віднесено до компетенції суду.

Тому звернення громадян, характер яких не відноситься до компетенції прокуратури, підлягають направленню для розгляду по суті в інші відомства або заявник має право самостійно звернутися до суду для оскарження порушених прав.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x